2024. május 04. 16:13

KezdőlapORBMegjelent a WHB Győr Rally belvárosi térképe, új partnerek csatlakoztak a rendezvényhez

Megjelent a WHB Győr Rally belvárosi térképe, új partnerek csatlakoztak a rendezvényhez

-

A 2023. szeptember 8-10. között zajló WHB Győr Rally fénypontjának ígérkezik a Széchenyi István Egyetem campusát, valamint a Dunakapu teret is érintő belvárosi gyorsasági szakasz. A közönség számára a belvárosi szakasz nézői pontjaira való belépés ingyenes lesz, korlátozott számban VIP jegyek is elérhetők a WHB teraszra és a Metabond teraszra.  

A WHB Győr Rally a HUMDA Országos Rally Bajnokság fordulója lesz, az ORB-, ORB2-, ORB3-, és a Historic-bajnokság résztvevői számára. A versenyhétvége 2023. szeptember 8-10. között zajlik, csütörtökön az adminisztratív átvétellel, ezután pályabejárással indul a program, majd pénteken 17 órától rajtceremóniával kezdődik a verseny.

Szombaton és vasárnap a versenyzők különböző gyorsasági szakaszokat teljesítenek, a második nap folyamán Győr belvárosában is. Az 5,05 km-es szakasz kétszer érinti a Széchenyi István Egyetem campusát, az Egyetem főbejáratához közel kialakított Metabond teraszt, valamint a Mobilis tetején lévő WHB teraszt, áthalad a Kossuth hídon és a Dunakapu téren túl végződik. 

A Metabond teraszra és a WHB teraszra korlátozott számban VIP jegyek is elérhetők a gyorrally.hu/vip oldalon. A belvárosi gyorsasági szakasz nézői pontjaira a belépés ingyenes, a külső gyorsasági szakaszokra egyszeri, 3.000 Ft-os belépőjegy vásárlása szükséges a helyszínen. 

Kiegészítő programok a belvárosban

A hétvége folyamán az ETO Park Élményközpontnál kialakított szervizpark is ingyenesen látogatható, emellett a Hédervári úton megtekinthető a Széchenyi István Egyetem kitelepülése, ahol gokartpályát is kialakítanak a szervezők. A Metabond terasz alatt, az Egyetem téri körforgalom mellett veteránautó kiállítás, a Dunakapu téren közlekedésbiztonsági programok és kiállítások várják az érdeklődőket. 

 

A WHB Győr Rally programja

 

2023. 09. 08. – péntek
ORB-ORC-Hist ORB2 ORB3
Rajtdobogó 19:10 18:10 17:10
2023. 09. 09. – szombat
ORB-ORC-Hist ORB2 ORB3
Szervizpark (15 perc) 7:13 9:38
Csesznek / 1 8:43 10:56
Olaszfalu- Tés / 1 9:16 11:29
Tímárpuszta- Nagyveleg / 1 9:59 12:12
Szervizpark (30 perc) 11:54 14:07
Csesznek / 2 13:27 15:40
Olaszfalu- Tés / 2 14:00 16:13
Tímárpuszta- Nagyveleg / 2 14:43 16:56
Szervizpark (45 perc) 16:08
ORB3 Céldobogó 18:11
2023. 09. 10. – vasárnap
ORB-ORC-Hist ORB2 ORB3
Szervizpark (15 perc) 8:40 10:48
Tényő- Ravazd / 1  9:33 11:41
Rábaring kör jellegű / 1 10:16 12:24
Győr City Stage 11:14 13:22
Szervizpark (60 perc) 12:09 14:17
Tényő- Ravazd / 2 13:47 15:55
Rábaring kör jellegű / 2 – POWER STAGE 14:30 16:38
Céldobogó 15:10 17:18

 

Számos győri épület kivitelezője, az AK Construction is a WHB Győr Rally mellé állt

Újabb helyi vállalat csatlakozott a HUMDA Országos Rally Bajnokságba visszatérő verseny szponzori köréhez  

A több mint két évtizede működő AK Construction is csatlakozott a 2023. szeptember 8-10. között zajló WHB Győr Rally szponzorai közé. A verseny jelentős érdeklődést vált ki a közönség és az üzleti szektor képviselői terén is. 

Három évtizedes kihagyás után a WHB Győr Rally révén visszatér a rallysport Győrbe. A szeptember 8-10. között zajló versenyt nagy érdeklődés övezi a közönség és a vállalkozások részéről is, különböző iparágak kiváló képviselői csatlakoznak a rendezvény szponzori köréhez. 

A WHB Győr Rally támogatása mellett döntött az AK Construction is, ami több mint két évtizede tervez és generálkivitelez jelentős méretű építési beruházásokat. Az A-K Épitőipari Kft-t Tallosi Károly és Horváth Antal tulajdonos ügyvezetők alapították. 

A mérnök páros a jelentős ipari beruházásokat nemcsak a megbízott tervező és kivitelező oldaláról ismerik. Az AK Construction több mint két évtizedes múltját megelőzően a nagyvállalati szegmensben dolgozva a megbízó oldaláról tartoztak felelősséggel ezekért a megbízásokért, 1985-től kezdődően.

A vállalat generálkivitelezés, technológiai kivitelezés, tervezés, út- és közműépítések, felújítások, villamos kivitelezés, és épületgépészet terén is nyújt szolgáltatásokat. A projektek között több győri ipari csarnok, köztük az Audi részére kivitelezett logisztikai park építésével, az Olimpiai Sport Park multifunkcionális sportkomplexum építésével, a Text Print Nyomda kivitelezésével, a DANA Hungary Kft. két csarnoképületének létesítésével, vagy a Rudolph Autóipari Logisztikai Kft. három telephelyének megvalósításával kapcsolatos feladatok is szerepeltek, emellett a vállalat országszerte több beruházásban is közreműködött.

„Üdvözöljük az AK Constructiont a WHB Győr Rally támogatói között – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója. – Nagyon örülünk, hogy egy olyan vállalattal dolgozhatunk együtt, ami kiváló minőségű és maradandó épületekkel segíti a térség gazdasági életét. Bízunk benne, hogy a rendezvényünkkel mi is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a maradandó élmény mellett új üzleti lehetőségeket is teremtsünk győri partnereink, köztük az AK Construction részére.”   

Csúcsminőségű ipari beszállító, az MNR Kft. is a WHB Győr Rally támogatói közé lépett

A győri vállalkozás egyebek mellett az Audi, a Schaeffler és a Grundfos számára is készít alkatrészeket

A fémmegmunkálással foglalkozó, 1990-ben alapított MNR Kft. is a WHB Győr Rally támogatása mellett döntött, ezzel a helyi vállalkozások új szegmense jelent meg a verseny szponzori körében. A vállalat világmárkák számára készít kimagasló minőségű, egyedi gyártású alkatrészeket. 

A győri MNR Kft. is támogatja a 2023. szeptember 8-10. között zajló WHB Győr Rally megrendezését. A vállalkozás 1990. február 1-jén jött létre, azóta is 100%-ban magyar tulajdonban van. Eleinte kisebb autószerelő műhelyektől és élelmiszeripari vállalatoktól érkeztek megrendeléseik, 1996-tól viszont az Audi Hungaria beszállítója is. 

Az MNR. Kft. többéves tapasztalattal és szakmai háttérrel gyárt orsóalkatrészeket, precíziós gépalkatrészeket; idomszereket. Főbb partnereik között megtalálható az Audi Hungaria, a Schaeffler Savaria, a Grundfos, a TDK Hungary Components és a Magyar Suzuki, valamint sok olyan cég, amelyek időszakos megbízásaikkal keresik fel a vállalatot.  

A győri vállalkozás létrehozása óta folyamatosan bővül és fejlődik. 2015-ben avattak egy Magyarországon egyedülálló finommegmunkáló csarnokot, amit 2016-ban jelentős technológiai beruházás követett. A fejlesztések sora 2021-ben újabb építkezéssel folytatódott, amelynek eredményeként elkészült a harmadik csarnok. Ebben a szerelési munkák elvégzése mellett a logisztika is helyet kapott. 

Az MNR profilját tekintve, nagy pontosságú, precíziós forgácsolással foglalkozik. Ez teszi lehetővé, hogy konstruktív megoldásokkal különleges igényeket kiszolgálva gyártson egyedi alkatrészeket. 

„Örülünk, hogy az általunk megrendezett Salgó Rally után a WHB Győr Rally esetében is csatlakozik az eseményhez egy csúcsminőségű termékeket gyártó, helyi vállalat – mondta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója. – Fontos számunkra, hogy győri vállalatok bíznak a rendezvény sikerében, hálásak vagyunk, hogy az MNR Kft. is elősegíti az esemény sikeres lebonyolítását.” 

A WHB Győr Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, a Gyorrally.hu-n, valamint a Rallycafe.hu-n.   

 

 

Friss