2024. április 29. 19:37

KezdőlapORBBajnokot is avathatnak a WHB Győr Rallyn

Bajnokot is avathatnak a WHB Győr Rallyn

-

A hétvégi WHB Győr Rallyn akár eldőlhet a HUMDA Országos Rally Bajnokság bajnoki címe is. Vincze Ferenc és Percze Nándor bajnokként is távozhat vasárnap este Győrből.

Az évtizedes szünet után visszatérő Győr Rally akár bajnokavató verseny is lehet. A bajnokság élén álló Vincze Ferenc és Percze Nándor 103 pontos, mögöttük 70 pontja van Turán Frigyesnek és Farnadi Ágnesnek. Egy versenyen 35 pont a maximum amit egy páros begyújthet, ehhez a győzelemért járó 30 pont mellett a power stage elsőségért kapott 5 pontra is szükség van. Ez azt jelenti, hogy ha Vinczéék két ponttal többet gyűjtenek Győrben, mint az üldöző Turánék, akkor bajnokok, hiszen a szezonzáró Rally Hungaryn 35 pont a megszerezhető maximum.

Nem szeretünk előre számolgatni, de valóban egy hellyel kell Turán Frigyesék előtt végeznünk. Semmiképpen sem szeretnénk előre inni a medve bőrére. Viszont ha mégis sikerül, akkor az a szezonzáróra jelentene nekünk sokat. Nagyon szeretnénk megméretni magunkat az Eb mezőnyben a Rally Hungaryn. Ez viszont csak akkor valósulhat meg, ha megvan a bajnoki cím, mert csak akkor tudunk teljes gázzal versenyezni, ott pedig arra van szükség. Ha nincs meg a cím és kellenek a pontok, akkor ott is a taktikusan kell versenyeznünk, nehogy véletlenül kiessünk” – mondta Vincze Ferenc.

Mecsek Rally
Fotó: Danyik Bence Photography / Vincze Ferenc

Bár a matematikai esély Vinczéék esetében jóval nagyobb, Turán Frigyes nem adja fel, az utolsó pillanatig küzdeni fog.

„Egyikünk sem hibázhat a következő két hétvégén. Egyszerre okosan és gyorsan is kell versenyezni. Meglátjuk. Hasonló feltételekkel állunk rajthoz, úgyhogy nagyon remélem, hogy legalább így zárjuk a szezont, vagy egy hellyel előrébb” – mondta Turán Frigyes.

A WHB Győr Rally szeptember 8-10. között lesz Győrben. A versenyen 11 gyorsasági szakasz vár a párosokra, a szakaszok össztávja 138 kilométer lesz.

Turán
Fotó: Sári Péter

 

Friss