2024. május 05. 02:11

KezdőlapORBKizárták Lenkey Ákost, változott a WHB Győr Rally ORB3-as végeredménye és a bajnokság...

Kizárták Lenkey Ákost, változott a WHB Győr Rally ORB3-as végeredménye és a bajnokság állása is

-

Az ORB3 győri versenyén kizárták a második helyen célba érő Lenkey Ákost, így pedig a bajnokság állása is komolyan változott. 

A Felügyelő Testület a Lenkey Ákos – Drótos Cintia versenyzőpáros autóját végellenőrzésre jelölte ki. A Technikai bizottság a Végellenőrzés során a versenyzőpáros jelenlétében endoszkópos vizsgálat során megállapította a versenyautó kipufogó rendszeréből a katalizátor hiányzott.  

Az RVSZ XVII. – ORB 3 bajnokságának technikai szabályzat – 1.9. pontja előírja a katalizátor kötelező használatát. A versenyzőpáros a meghallgatása során elismerte fenti szabálytalanságot. A versenyzőpárost a fenti szabálytalanság elkövetése miatt a verseny értkeléséből kizárta. 

Így Péter Pál és Dudás István Márton nyert Győrben Oberling Krisztián és Mitnyik János, valamint Tamás Gyula és Sztrakon Bence előtt. 

A bajnokságot a WHB Győr Rally után így nem hivatalosan Péter Pál vezeti 7 pont előnnyel Lenkey és 8 ponttal Tamás Gyula előtt, a negyedik helyen Békési Richárd 14 pont hátránnyal áll. 

Friss