2024. május 04. 00:24

KezdőlapORBÍgy szerepeltek idén az ORB2 bajnoki címére esélyes versenyzők

Így szerepeltek idén az ORB2 bajnoki címére esélyes versenyzők

-

A hétvégén rendezik a Diósgyőr Rallyt, mely az ORB2 és ORB3 bajnokság számára is a szezonzáró lesz. Az ORB2-ben pedig még öt versenyző lehet bajnok. 

A HUMDA Országos Rally Bajnokság ORB2 bajnokságában öt versenyt követően Czékmány Norbert 9 pont előnnyel vezet Zoltán Kevin előtt, míg Ruszó Krisztián 23, a címvédő Kocsis Imre 28, Strider Zoltán pedig 32 pont hátránnyal áll. A szezonzárón pedig még 35 pontot lehet szerezni. 

Hogy szerepeltek a bajnokaspiránsok az idei szezon során? 

Czékmány Norbert és Takács Gábor nem kezdte túl jól az idei szezont, hiszen a Nyerges Rallyn tizedik lett, míg a Salgó Rallyn nem ért célba. A későbbiekben azonban a Mecseken, Egerben és Győrben is nyerni tudott, utóbbin ráadásul maximális pontot is tudott szerezni a Peugeot 208 R2-vel. 

ORB2
Fotó: Sári Péter

Zoltán Kevin és Búzás Róbert a Nyergesújfalui szezonnyitón második lett, majd Salgótarjánban nyerni tudott. A Citroen C2 R2-vel versenyző páros azonban Pécsett nem tudott célba érni, ezen azonban javítani tudott Egerben, ahol nyolcadik lett, majd Győrben a harmadik helyen zárva ismét dobogóra tudott állni. 

Ruszó Krisztián és Geró Gábor ugyanakkor kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott eddig a szeszon során, Nyergesújfaluban ötödik, Salgótarjánban hetedik, Pécsett negyedik, Egerben hatodik, míg Győrben ismét negyedik helyen zárva folyamatosan gyűjtögette a pontokat a Lada VFTS-sel. 

Fotó: Sári Péter

Kocsis Imre és Bakos István bajnoki címvédőként hatodik helyezéssel kezdett a szezonnyitón, majd a Salgó Rallyn nyolcadik lett, a Mecseken pedig csupán 12. helyen zárt. A folytatásban azonban javítani tudott és Egerben ötödik, míg Győrben második helyen ért célba a Citroen C2 R2-vel. 

Strider
Fotó: Sári Péter

Strider Zoltán és Borsfai Dávid Peugeot 208 R2-es autójukkal a szezont egy negyedik helyezéssel kezdte, majd a Salgó Rallyn harmadik lett, a Mecseken ötödik, ugyanakkor Egerben nem tudott célba érni. Az utolsó előtti, győri versenyen pedig hatodik helyen zárt. 

A fentiek fényében a Diósgyőr Rallyn elsősorban Czékmány Norbert és Zoltán Kevin harcára lehet számítani a bajnoki csatában, azonban Ruszó Krisztián, Kocsis Imre és Strider Zoltán képes lehet a bajnokság első két helyén álló versenyző esetleges problémáját kihasználni, ami egy adag szerencsével akár bajnoki címet is érhet. 

Friss