2024. május 02. 03:28

KezdőlapORBHatár Attila vezet a Peugeot Kupában a Rally Hungaryn

Határ Attila vezet a Peugeot Kupában a Rally Hungaryn

-

Nyolc gyorsasági szakasz után 2.8 másodperc a különbség a Peugeot Kupa két legjobbja között. Határ Attila és Éhn Dániel vezet Bertalan Márton és Paizs Róbert előtt, a két práos hatalmas csatában van, amibe a többiek nem is tudtak eddig beleszólni. A vasárnapi négy szakaszon folytatódik a küzdelem.

Az első kör Határ Attiláé lett volna, ha nincs a városi gyorsasági. Az első három szakaszt megnyerte a páros, aztán a 16 másoperces kínkeservesen kiautózott előnyből 14 Nyíregyháza utcáin maradt. A hatodik gyorsaságin majdnem teljesen visszahozták a különbséget, ami a hetesen ismét elúszott, így 1.6 másodperces előnnyel kezdték a nap utolsó szakaszát Bertalan Mártonék előtt.

Az Aranyosivölgy gorsaságin Bertalan Márton arra panaszkodott, hogy nem látott igazán jól a sötétben, de az 5:30.7-es idővel elégedett volt. Határ Attila viszont erre is rálicitált 1.2 másodperccel, de a pilóta mégsem volt boldog: „Ettől sokkal jobbat vártam. Vakítottak a táblák, ahogy visszaverték a fényt. Első helyen fordulunk a holnapra, Győrben is így volt, az nem volt jó ómen, reméljük most nem így lesz” – mondta Határ Attila az utolsó szakasz céljában.

foto: Sári Péter

A harmadik helyen a Vogel-Maricsek páros várja a vasárnapot. Őket elkerülték a gondok, amíg a többiek szenvedtek a különféle problémáktól, stabilan hozták a harmadik helyeket és ez kifizetődött.

Az ERC mezőnyben is induló Bertáék bal hátsó defektet kaptak a nap második gyorsaságiján, ami alaposan elvette a kedvüket, persze a 2 perc 20 másodperces időveszteség láttán ez érthető is. A nyolcadik gyorsaságin a sötétben sem látott igazán jól a pilóta, ám a hatos és hetes gyorsaságit megnyerték, ami optimizmusra adhatna okot a vasárnapra, ha nem lennének 2 és fél percre a dobogótól.

Viszlóék is az ERC mezőnyben indultak a hangosításra panaszkodtak a nap végén, és a szombati teljesítményükkel sem voltak elégedettek.

A hatodik helyen Zagyva Dorka és Spitzer Gábor fejezte be a szombatot. A hátrányuk bő hat perc, ebből 30 másodpercet büntetésként kaptak egy kikerült lassítóelem miatt. A pilóta még tanulja az autót és a kategóriát, így a célkitűzésük az, hogy vasárnap a célban ünnepeljenek.

A kategóriában induló Csoma-Radó duó a nap második gyorsaságiján még átjutott, de rengeteg időt veszítettek és műszaki hiba miatt ki is álltak a versenyből.

A Peugeot Kupa állása a nyolcadik gyorsasági szakasz után:

  1. Határ Attila – Éhn Dániel – Peugeot 208 Rally4 01:15:02.2
  2. Bertalan Márton Bálint – Paizs Róbert – Peugeot 208 Rally4 +02.8
  3. Vogel Adrienn – Maricsek Miklós – Peugeot 208 Rally4 +39.1
  4. Viszló, Csaba – Szegedi, Máté – Peugeot 208 Rally4 +01:22.1
  5. Berta, László – Császár, László – Peugeot 208 Rally4 +03:11.8
  6. Zagyva Dorka – Spitzer Gábor – Peugeot 208 Rally4 +06:08.3
foto: Sári Péter

Friss