2024. április 27. 07:40

KezdőlapORBVincze Ferenc végzett a 2023-as ORB szezon statisztikáinak élén

Vincze Ferenc végzett a 2023-as ORB szezon statisztikáinak élén

-

A statisztikák is azt erősítik meg, hogy a 2023-as ORB-ben Vincze Ferenc nyújtotta a legjobb teljesítményt, az idei bajnok versenyző csupán egy jelentős statisztikában nem tudott az élen zárni. 

A HUMDA Országos Rally Bajnokságban idén hat versenyt rendeztek, a győzelmeken pedig három versenyző osztozott, Vincze Ferenc 3, Ranga Péter 2, míg Csomós Mixi egy versenyen bizonyult legyőzhetetlennek. 

A dobogók számát tekintve is Vincze volt a legjobb, aki öt alkalommal tudott a legjobb 3-ban végezni, itt Velenczei Ádám és Turán Frigyes 3-3 dobogóval követte a bajnokot, míg Ranga Péter és Klausz Kristóf 2-2, Német Gábor, Ollé Sándor és Csomós Mixi pedig egy alkalommal tudott abszolút értékelésben a dobogón zárni. 

A szakaszgyőzelmek terén azonban Vincze egy részsikerrel elmaradt Csomós Mixitól, aki 20 szakaszt tudott nyerni. A harmadik helyen Klausz Kristóf 5 részsikerrel zárt, míg Turán, Velenczei és Ranga Péter 3-3, László Martin pedig 2 gyorsaságit nyert. 

A versenyek élén Vincze Ferenc 27 szakasz erejéig állt, míg őt Csomós 20 szakasszal követi, Ranga Péter bár két versenyt is nyert, csupán 4 szakasz után állt egy verseny élén, de egy szakasz erejéig László Martin és Turán Frigyes is tudott vezetni. 

Friss