2024. május 02. 15:11

KezdőlapORBAkárcsak a bajnokság, az ORB3-as statisztikák is igen szorosan alakultak

Akárcsak a bajnokság, az ORB3-as statisztikák is igen szorosan alakultak

-

Lenkey Ákos és Péter Pál pontegyenlőségéből végül a szabályok alapján Lenkey került ki bajnokként az ORB3-ban, ezt a szoros küzdelmet pedig a statisztikák is alátámasztják. 

Megmondani is nehéz, hogy mikor alakult olyan szorosan az ORB3-as bajnokság, mint idén. A Lenkey ákos és Péter Pál között pontegyenlőséggel, de a szabályok alapján Lenkey bajnoki címével zárult szezon a statisztikákban is igen kis különbséget mutatnak. 

A hat verseny során Lenkey három győzelmet tudott elérni, míg Péter Pál csak eggyel maradt el, a hatodik győzelmet pedig Takács István érte el. 

A dobogós eredmények tekintetében Lenkey Ákos és Békési Richárd holtversenyben zárt egyaránt 4-4 dobogóval. Tamás Gyula és Péter Pál 3-3 alkalommal pezsgőzhetett a dobogón, míg Takács István kétszer. Ugyancsak a Top3-ban tudott zárni egy-egy alkalommal Korom Zsolt és Oberling Krisztián is. 

A legtöbb szakaszt Lenkey Ákos nyerte, összesen 9-et, míg Péter Pál 8, Takács István 5, Bíró Gergő 3, Békési Richárd pedig 1 részsikerrel zárt. 

A versenyek élén Péter Pál összesen 10 szakasz után állt, őt Lenkey Ákos 9, Takács István pedig 8 szakasszal követte. 

Friss