2024. április 29. 04:15

KezdőlapERCBútor Róbert a Mikulás Rallyn zárja 2023-at, a Rally Hungary mezőnyében kezdené...

Bútor Róbert a Mikulás Rallyn zárja 2023-at, a Rally Hungary mezőnyében kezdené 2024-et

-

Bútor Róbert elárulta, hogy melyik a következő két verseny, amelyen tervezi az indulást: az első a Mikulás Rally lesz, ahol Makai Gergely fog navigálni a Citroen C3 WRC-ben, míg a következő szezont szeretné a Rally Hungaryn kezdeni, ahol az éles mezőnyben egy Rally2-es autóval venne részt. 

Bútor Róbert és Tagai Róbert legutóbb a WHB Győr Rallyn állt rajthoz a Citroen C3 WRC-vel, azonban a verseny ideje korán véget ért számukra, miután az autóban elromlott a sebességváltó, így a következő aszfaltos versenye előtt ismét komoly anyagi beruházásra kényszerül. A murvás versenyeket azonban ez a probléma nem érinti, így rajthoz áll a veszprémi Mikulás Rallyn, ahol Makai Gergely fogja az itinert diktálni a WRC-ben. 

A Bútor-Makai kettős legutóbb tavaly a horvát Rally Show Santa Domenicán indult, ott azonban egy pályán kellett csak vezetni, a Mikulás Rally ezúttal összetettebb lesz. 

Bútor jövőre a Rally Hungaryn szeretné kezdeni az évet, ahol egy Rally2-es autóval indulna Tagai Róbert navigálásával, azonban az autó kiválasztása még erre a versenyre nem történt meg. 

A népszerű pilóta a DuEnnek adott élő videós interjúban elárulta, hogy hiányzik számára az igazi eredményért folytatott csata a többi versenyző ellen, ezért is szeretné, ha sikerülne a veszprémi Rally Hungaryn való indulás. 

Friss