2024. április 30. 10:27

KezdőlapORBItt a 2024-es hazai rally versenynaptár tervezet

Itt a 2024-es hazai rally versenynaptár tervezet

-

Az MNASZ Rally Szakági Bizottsága közzétette a 2024-es ORB versenynaptár tervezetet. A bajnokság hat futamból áll majd, az első verseny helyszíne még egyeztetés allatt áll.

A szakági bizottság által közzétett naptárterv az alábbi nyolc eseményt tartalmazza:

Komoly változás az idei szezon után, hogy öt versenyhétvégén is együtt indul mindegyik mezőny. A szezon első ORB1-es futama a Rally Hungary lesz, itt az ERC miatt nem indulhatnak az alacsonyabb osztályok ezért nekik március végén kezdődik a szezon egy aszfaltos versennyel, amelynek helyszíne még egyeztetés alatt van.

A második forduló az aszfaltos Diósgyőr Rally lesz, majd a Mecsek Rally következik, ennek időpontja a Historic Eb miatt eddig is ismert – és kötött-, volt.

Székesfehérvárra a júliusi forróságban érkezik a bajnokság, itt vegyes talajú pályák várnak a mezőnyre, aztán ismét kerülhetnek vissza az aszfaltos szettek, mert augusztus végén Győrbe tér vissza a rally. A szezonzáró a Zemplén Rally lesz, itt még nem ismert a versenyközpont helye.

Az év utolsó bajnoki eseménye a Mikulás Rally amely a Pirelli Murva Kupa zárófutama is egyben a megszokott december eleji időpontban.

Ranga Péter
foto: Sári Péter

A Rally Hungary lesz az ERC-sorozat idénynyitója Veszprémben!

Friss