2024. április 27. 21:33

KezdőlapORBA Rally Szakági bizottság szerint is kevés az idei hét verseny az...

A Rally Szakági bizottság szerint is kevés az idei hét verseny az ORB-ben

-

A 2024-es ORB-versenynaptárral kapcsolatban tájékoztatta a versenyzőket és a szurkolókat a Rally Szakági Bizottság.

2024-ben a HUMDA Országos Rally bajnokságaiban összesen hét futamot terveznek az előzetes versenynaptár alapján. Abban, hogy ez a szám kevés, a bizottság is egyetért. A közleményben azt is részletesen megmagyarázzák, hogy a megvalósítható, finanszírozható és színvonalas bajnoki események érdekében alakult így a naptár.

„A Historic, ORB2, ORB3 bajnoki eseményként megvalósuló évadnyitó esetében több kitűnő helyszín lehetősége is felmerült, köztük Eger, Salgótarján, Nyergesújfalu és Orfű. Egy-egy bajnoki futam helyszínének kiválasztása sokféle témakör rendező általi egyeztetését, szervezői előkészítő feladatot tesz szükségessé, melyeket az érintettek elvégeztek, az érintett települések vezetői minden esetben szeretettel fogadták érdeklődésünket, melyet a hazai rally társadalom nevében ezúton is köszönünk. Kiemelem Salgótarján városát és vezetőit, akik kivételes segítőkészséggel reagáltak megkeresésünkre. Mint az ismert, az egyes rendezvények naptárba kerülésének alapvetése a rendezői versenybejelentés, amely egyszersmind felelősség és kockázat vállalás, melyet végsősoron az MNASZ hagy jóvá. Az előzetes rendezői felmérések és visszajelzések alapján került az évadnyitó Nyergesújfalu térségébe, mellyel megújult formában tervezzük megkezdeni a versenyszezont” – írja a szakág.

ORB 2024
kép: Rally Szakági Bizottság
A II. Diósgyőr Rally esetén az időpont még nem végleges, a labdarúgás menetrendjéhez kell majd igazodni, mivel a DVTK stadionja a verseny egyik kulcsfontosságú eleme.
„A futball bajnokság programjának véglegesítése folyamatban van, melyhez szükség szerint a verseny időpont változtatásával kell alkalmazkodnunk” – áll a közleményben.
Az elsődleges tervekhez képest a II. Győr Rally időpontja is változott. Győr városának kérésére egy héttel később kapott helyet a naptárban az ORB ötödik futama.
Michelisz
Fotó: Sári Péter
2024-ben három verseny is 1.5-ös szorzót kap, ezeken az előírt gyorsasági össztávnál több lesz a szakaszok össztávja. Az V. Rally Hungary (Veszprém), az 57. Mecsek Rallye (Pécs) és a II. Zemplén Rally lesz az a három forduló, ahol másfeles szorzóval gyűjtheti a pontokat az élmezőny.
Az idei esztendőben országossá fejlődik a Rally Sprint Bajnokság. A cél, hogy a versenyek mind a versenyzők, mind a rendezők, rendezvények esetében vállalható és teljesíthető körülmények között kerüljenek sorra.
A szakági bizottság azt is kijelentette, hogy az idei évben is várja és fogadja az építő jellegű, segítő céllal megfogalmazott javaslatokat, észrevételeket, mert töretlenül hiszünek a józan párbeszéd hasznosságában.
foto: Sári Péter

Friss