2024. április 27. 20:07

KezdőlapORBRácz Gábor egy jóízűt szeretne autózni az Esztergom-Nyerges Rallyn

Rácz Gábor egy jóízűt szeretne autózni az Esztergom-Nyerges Rallyn

-

Rácz Gábor és Gyöngyösi Marcell az Esztergom-Nyerges Rally ORB3-as mezőnyében a szokásos Lada VFTS-sel áll rajthoz, mely csak az utolsó pillanatban készül el. A páros számára csak a szezonnyitón való indulás a biztos, miután a kellő anyagi háttér összetételén még dolgozniuk kell. 

Rácz Gábor tavaly még Szíjártó Róberttel állt rajthoz a Nyerges Rallyn, és a verseny felénél még a második helyen álltak, azonban a harmadik gyorsaságin a 15. Helyre csúsztak, majd az utolsó szakaszon kiállni kényszerültek. 

A pécsi Horváth Rallye ASE tatai pilótája idén már Gyöngyösi Marcell navigálásával áll rajthoz az ORB3 szezonnyitóján, ezúttal azonban csak a biztos célba érést tűzték ki célul. 

“Sajnos a versenyzésre még nem állt össze a teljes forrás, így egyelőre csak az Esztergom-Nyerges Rallyn való indulás a biztos – mondta Rácz Gábor a Rallycafe.hu oldalnak. – A mostani hétvégére nem lehet más célunk, mint végig menni a versenyen, mert az autó szinte futópercre fog összeállni, ezért sem kipróbálásra nem volt lehetőség, sem arra, hogy mi magunk visszarázódjuk kicsit. De a navigátorom Marcell társaságában mindig jó a hangulat, úgyhogy jóhangulatú autózásra számítunk.” 

Rácz Gábor Esztergom mellett különösen a verseny utolsó szakaszát várja. 

“Örülünk, hogy Marcell városából rajtolunk és az időterv is kecsegtet, hogy az utolsó gyorsasági talán már sötétedésben mehet lámpasorral, ami külön látványt nyújthat a nézőknek és persze nekünk is.” 

Az autón különösebb változás nem történt a télen, Rácz Gábor bízik benne, hogy sok szurkoló előtt tudnak vele autózni. 

100-nál is több nevező az Esztergom-Nyerges Rallyn, az előfutókra is érdemes lesz figyelni

“Az autón lényegi változás nem történt, marad a jól bevált piros-fehér-zöld VFTS, amit nagyon szeretünk és reméljük, hogy célba visz! Tavaly ugyanitt sok néző volt, bíztatunk mindenkit, hogy gyertek ki minél többen a pálya szélére, mert nélkületek semmit nem ér az egész!” 

Friss