2024. április 27. 09:13

KezdőlapORBÉrdi elképesztő tempóra váltott az Esztergom-Nyerges Rallyn vasárnap reggel

Érdi elképesztő tempóra váltott az Esztergom-Nyerges Rallyn vasárnap reggel

-

Ifjabb Érdi Tibor és Kerék István nemcsak a historic mezőnyben vezet magabiztosan az Esztergom-Nyerges Rallyn, hanem az ORB2 és a tesztmezőnyt is figyelembe véve is a leggyorsabb. 

A historic mezőnyben Ifjabb Érdi Tibor és Kerék István az Esztergom-Nyerges Rallyn 18.8 másodperccel vezetett a szombati két szakasz után a Ford Sierrával, azonban előnyét a vasárnapi első két szakaszon 1:09.3 percre tudta növelni a Ford Escort MkII-vel induló Wirtmann Ferenc és Kerekes József előtt, míg a harmadik helyen Magoss Péter és Istovics Gergely további 11.1 másodperc hátránnyal áll a Subaru Legacyval. 

Fotó: Sári Péter

Az ORB2-ben Ollé Tamás és Hatos Balázs négy szakaszt követően is veretlen, ráadásul elsőszámú üldözői egyaránt elkövettek kisebb hibákat vasárnap reggel. A hondás Rónavölgyi Endre és Aczél András lassítóban vétett hibáért 10 másodperces büntetést kapott, így bár megőrizték az ORB2 abszolút értékelés első helyet, de a BMW-és Ollé mögött 16 másodpercre nőtt a hátránya.

Fotó: Sári Péter

Az ORB2 harmadik helyére Kovács Gergő és Pálfi Péter lépett BMW-vel azt követően, hogy Görög Péter és Búzás Róbert a vasárnapi második szakaszon a vártnál lassabban ért célba a Citroen C2-vel, így Kovácsék 8.4 másodperccel követik Rónavölgyit és 1.3 másodperccel előzik meg Görögöt. Mivel az ORB2-ben az abszolút értékelésben nem értékelik a BMW-s versenyzőket, így Rónavölgyi és Görög mögött a harmadik helyen Ruszó Krisztián és Geró Gábor áll Lada VFTS-sel. 

Fotó: Sári Péter

A tesztmezőnyben Matics Mihály és Matics Barbara vette át a vezetést vasárnap reggel, miután Schubert István és Papp Tamás műszaki hiba miatt kiesett a Ford Fiesta WRC-vel. A mitsubishis párost négy gyorsasági után Hoffer Zsolt és Szilasy Arnold 6.4 másodperccel követi a Rally2-es Skodával, míg a harmadik helyen ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter áll Rally4-es Forddal.

Érdekesség, hogy Érdiék összetettbeli eredményét összehasonlítva az ORB2 és a tesztmezőny első helyezettjének eredményeivel is a Sierrás versenyző a leggyorsabb. A szombati szakaszok után még Ollé Tamás 6 tizeddel vezetett Érdi, és 15.4 másodperccel Schubert István előtt. A vasárnapi első két szakaszt követően azonban Érdiék 1.6 másodperc előnnyel átvették a vezetést Ollétól, míg a tesztelők között első helyre lépő Matics Mihályt 3.6 másodperccel előzik meg. 

Fotó: Sári Péter

Vasárnap a historic, ORB2 és tesztmezőny még kétszer teljesíti a mai szakaszokat, míg a hamarosan rajtoló ORB3-as mezőnyre összesen öt gyorsasági vár. 

Eredmények

Friss