2024. április 27. 11:41

KezdőlapORBHalálos baleset miatt leállították az Esztergom-Nyerges Rally-t

Halálos baleset miatt leállították az Esztergom-Nyerges Rally-t

-

Tragikus baleset történt az Esztergom-Nyerges Rally Lábatlan-Bajna szakaszán március 24-én, kora délután. A szervező leállította a versenyt.

Az Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy az Esztergom-Nyerges Rally tesztmezőnyének hatodik, Lábatlan-Bajna szakaszán történt baleset miatt a versenyt félbeszakítják az ORB2, ORB3 és Historic Rally Bajnokság mezőnyét felvonultató versenyt, a balesetben pedig több néző is érintett. Ezt követte a leállításról kiadott, szintén alább olvasható Felügyelő Testületi határozat.

Pontosabb információt a balesetről ezután a rendőrség adott ki és a police.hu-n közzétett közleményben megírta, hogy összesen négy halálos áldozata van a tragédiának.

„Lábatlan és Bajót között halálos tömegszerencsétlenség történt március 24-én kora délután. Az eddigi adatok szerint egy rallyversenyen részt vevő jármű, eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek. A körülmények tisztázása folyamatban van.”

A Nemzeti Sport Online megkeresésére Sebő Katalin, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője arról tájékoztatott, hogy „a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett. Négy ember életét sajnos nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat személyt (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottunk helyszíni ellátás után kórházba.”

Hogy pontosan mi okozta a balesetet, azt egyelőre nem tudni, de a tragédiáról készült nézői videókon az látható, hogy a csibegyári lassítónál a Tóth János–Bán Viktor kettős Rally2-es Skoda Fabiája egyszer csak keresztbe áll a féktávon, majd az út bal oldalán álló nézők közé csapódik.

A történtekkel kapcsolatban fél öt után a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség az alábbi közleményt tette közzé.

 

Friss