2024. április 29. 20:03

KezdőlapERCVisszatér a nyomtatott Rallycafe magazin, a hétvégétől országszerte kapható lesz

Visszatér a nyomtatott Rallycafe magazin, a hétvégétől országszerte kapható lesz

-

A Rallycafe.hu portált is üzemeltető TRP Media gondozásában visszatér a nyomtatott Rallycafe magazin. A kiadvány negyedévente jelenik meg, az első újkori lapszám 2024. április 6-tól országszerte megtalálható lesz. A lap exkluzív képekkel jelenik meg az újra összeálló Csomós Miklós-Nagy Attila versenyzőpáros autójáról.

Új kiadvánnyal bővül a TRP Media portfóliója: az elsősorban hírportálok üzemeltetésével és digitális tartalmak, például podcastok és webvideók gyártásával foglalkozó kiadó az autó-motorsport tematikájú évkönyvek és műsorfüzetek után egy kultikus jelentőségű kiadvány, a Rallycafe magazin újraindítása mellett döntött.

A Rally Cafe Autósport Magazin több mint egy évtizeden át a hazai autósport egyik kedvelt kiadványa volt Maricsek Miklós és Szabady Levente gondozásában. A médiapiacon zajló folyamatok miatt a lap nyomtatott kiadása 2021-ben megszűnt, de a márka új tulajdonosa, a TRP Media 2022-től tovább folytatta a Rallycafe.hu üzemeltetését és a piacvezető autó-motorsport tematikájú portálok közé emelte.

A TRP Media emellett 2023-ban több hazai raliverseny, köztük a Székesfehérvár Rallye, a Salgó Rally, a Veszprém Rallye, a WHB Győr Rally és a Rally Hungary műsorfüzeteit is jegyezte, ez adta meg a lendületet ahhoz, hogy felmerüljön a Rallycafe magazin újraindításának gondolata.

„Napjaink médiafogyasztási szokásait elsősorban a digitális tartalmak uralják, de hisszük, hogy továbbra is van igény minőségi nyomtatott magazinokra. Úgy gondoljuk, hogy a rendezvényeink, sportmenedzsment szolgáltatásunk és tartalomszolgáltatói tevékenységünk részeként megoldást találtunk a Rallycafe magazin újraindítására és megújítására. Nagy lelkesedéssel gondozzuk ezt a kiadványt és bízunk benne, hogy az olvasóközönség, valamint a hirdetők is pozitívan fogadják a régi-új lapot” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Media ügyvezető igazgatója.

A Rallycafe magazin tematikájának középpontjában továbbra is a raliversenyzés áll: a lap hasábjain látható először az újra összeálló Csomós Miklós-Nagy Attila versenyzőpáros idei autódekorja, a versenyzőkkel exkluzív interjú is készült. Nyilatkozott a lapnak Kerék Balázs raliversenyző és Klausz Kristóf mérnöke is.

A szerzők kitekintenek a világbajnokság és a HUMDA Országos Rally Bajnokság jövőjét érintő fejleményekre, megtekinthető Makai Gergely két kedvenc képe a Svéd Rallyról, beharangozó jelenik meg a nyirádi Rallycross-világbajnoki verseny bejelentése apropóján és a korábbi formulaautós és rallycross-élmenővel, Kiss Pál Tamással is interjú készült.

Az autó-motorsportok más szakágaival kapcsolatban riport olvasható nagysikerű Superenduro GP of Hungary versenyről, a magyar kézbe került finnországi KymiRing helyzetéről, a Forma-1-be igyekvő Molnár Martin és más fiatal tehetségek pályafutásairól, az F1-et érintő szórakoztatóipari fejleményekről.

A szerzők között megtalálhatók a Rallycafe.hu, a Racingline.hu és a P1race.hu rutinos újságírói, a képanyag gerincét Makai Gergely jegyzi, a kiadvány tördelőszerkesztői feladatait Arany Imre (Layout Factory) végzi. A terjesztésben közreműködik a Lapker Zrt. A lap 2024. április 6-tól országszerte, a készlet erejéig megtalálható lesz a Relay és Inmedio üzletekben, valamint MOL, OMV, Orlen, Shell töltőállomásokon és Tesco hipermarketekben. Megjelenése egybeesik a 2024. április 12-14. között zajló V-Híd Rally Hungary megrendezésével, a versenyhétvége során kapható lesz a szervizparkban lévő jegyértékesítő ponton, és a Motorsportmania.shop oldalon.

Rallycafe
kép: TRP Media

Friss