2024. május 01. 18:27

KezdőlapERCTúlélő verseny lett a PSZA Motorsport számára a V-Híd Rally Hungary

Túlélő verseny lett a PSZA Motorsport számára a V-Híd Rally Hungary

-

A PSZA Motorsport négy párossal állt rajthoz a V-Híd Rally Hungaryn, akik számára igazi túlélő verseny lett a veszprémi rendezvény. 

„Túléltük a Rally Hungaryt, ami az első ORB és ORC futam mellett az Európa Bajnokság szezonnyitója is volt – kezdte beszámolóját Szabó Árpád a PSZA Motorsport csapatkoordinátora. – Mint, ahogyan azt előzetesen is várhattuk, nagyon kemény hétvége volt. 192 kilométer a veszprémi murván közel sem egyszerű dolog. Ami még nehezítette a dolgokat, hogy az év eddigi legmelegebb hétvégje is most volt. Ezúton is szeretnék gratulálni minden célba érkezőnek, hiszen nagyon komoly munka lehetett.” 

Fotó: Sári Péter

„Kis csapatunkra kanyarodva a pénteki szuperspeciál nagyon jó bemelegítés volt, ahol nagyon sok néző volt és ez minden versenyzőnek nagyon tetszett. Jött a szombati nap, ahol már az első kör végén nagyon küzdenünk kellett. Az ORC-ben Helembai Zsoltéknak üzemanyag ellátási gondjuk volt, ami miatt nagyon kevés kilométert tudott menni és már Hegyesd előtt félre kellett állniuk. Úgy gondoltuk sikerült megoldanunk a problémát, de sajnos ez a hiba vasárnap is előjött, ezért a fiúknak ki kellett állniuk. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a P13 gyakorlatilag Diósgyőrben nulláról fog kezdeni. Reméljük, nem veszik tiszteletlenségnek ezen kijelentésünket. P12-ben Nagy Gábor és Bertalan János voltak az egyetlenek csapatunkból, akik minden szakaszon versenyeztek, az ORC abszolút negyedik helye mellett másodikok lettek a kategóriájukban. Nagyon küzdöttek a fiúk, ahogyan a szervizcsapat is, ezért gratulálunk nekik.”  

Fotó: Sári Péter

“ORB-ben, a Peugeot Kupában két versenyzőpárosunk volt, Berta Laci – Császár Laci és a Zagyva Dorka – Zagyva Lajos duó. Az előbbi az Európa Bajnokság értékelésében is érdekelt volt, míg Dorkáék a Peugeot Kupára koncentráltak. Laciék nagyon jól kezdtek, ám a harmadik szakaszon, az új részen volt egy ugrató, ami nagyon sok versenyzőt a verseny feladására kényszerített, köztük Laciékat is. Olyan sérüléseket szenvedett az autójuk, hogy nem tudtak továbbmenni. A motor is megsérült, több képen lehetett látni a szervizparkban, hogy motor nélkül állt az autó. Nagyon sajnáljuk az esetet, hiszen Laci murván kifejezetten jól megy. Sok pontot dobtunk el, de nyilván megpróbálunk felállni a harci sérülésekből és a következő versenyre koncentrálni.

Fotó: Sári Péter

Zagyva Dorkáék is hasonlóképpen jártak, pontosan ugyanaz az bukkanó tréfálta meg őket is, de szerencsésebbek voltak, hiszen nekik a motorjuk nem sérült meg, így másnap szuperrally szabállyal folytatni tudták a futamot. Vasárnap nagyon szépen mentek, sőt a tizenegyes szakaszon nyerni is tudtak egy gyorsaságit. Az ő részéről is sajnáljuk a szombati napot, hiszen biztosan szép eredményt érhetett volna el. Csapatszinten nagyon kemény verseny volt, viszont mind a szerelőink, mind pedig a segítőink nagyon jól teljesítettek. Le a kalappal előttük.” 

Fotó: Sári Péter

Friss