back to top
2024. július 23. 05:32

KezdőlapORBFelkészülten várja a Diósgyőr Rallyt Német Gábor és Németh Gergely

Felkészülten várja a Diósgyőr Rallyt Német Gábor és Németh Gergely

-

Fontos hétvége előtt áll a Német Motorsport: Német Gábor és Németh Gergely kettőse a 4-es rajtszámot kapta a Diósgyőr Rallyra, az Országos Rally Bajnokság idei második futamára, ami a pilóta számára a hazai, így kiemelt fontossággal bíró versenynek számít.

A páros szerdán egy teszttel igyekezett ráhangolódni az eseményekre, ahol először próbálhatták ki a Skoda Fabia RS Rally2-t aszfaltos körülmények között – eddig csak murván versenyeztek vele, ahol nagyon komfortosnak találták.

„Először próbálhattam ki az RS Fabiát aszfalton, de az időjárás most leginkább csak vizes tesztre adott lehetőséget. A Skodában itt is jól éreztem magam, az első benyomás biztató, de egy kicsit azért más, mint a korábbi autóink, és biztos, hogy némi időre lesz szükségünk ahhoz, hogy igazán magunkra szabjuk, és kihozzuk belőle a maximumot” – mondta a teszt után Gábor.

„Nekem ez lesz a hazai futamom, a pályákat is nagyon szeretem (bár ebben az irányban csak Sátán és Parasznyán mentem eddig), nagyon tetszenek, úgyhogy izgatottan várjuk a rajtot. Az időjáráson sok fog majd múlni” – tette hozzá a pilóta.

Német Gábor, Németh Gergely, Német Motorsport
Fotó: Német Motorsport

A páros a Rally Hungaryn a magyar értékelés hatodik helyén végzett, mivel a technika ördöge több alkalommal is megviccelte őket. Ennek ellenére a szakaszokon elért részeredmények alapján megvolt a tempójuk ahhoz, hogy a hazai bajnokság élmezőnyében autózzanak – ezt szeretnék folytatni aszfalton is.

„A Veszprém Rallyn végül hatodikként zártunk, de a részeredményeink biztatóak voltak, második-harmadik szakaszidőket is sikerült autóznunk, erre szeretnénk építeni most is. A tyúkokat majd a bajnokság végén számolják, ennek megfelelően szeretnénk versenyezni és a lehető legjobb eredményt elérni: megcélozzuk a dobogót, aztán meglátjuk, hogy mire lesz lehetőségünk” – mondta Németh Gergely.

A verseny péntek este a DVTK Stadionnál rajtol, majd szombaton és vasárnap is hat-hat gyorsasági vár a résztvevőkre, összesen közel 150 versenykilométert kell teljesíteni.

Friss