back to top
2024. június 17. 17:06

KezdőlapORBNémet Gábor nyerte az ORB, ifj. Érdi Tibor a historic Diósgyőr Rallyt

Német Gábor nyerte az ORB, ifj. Érdi Tibor a historic Diósgyőr Rallyt

-

Némileg meglepetés eredménnyel zárult a Diósgyőr Rally az ORB-mezőnyben, ahol nagyszerű teljesítményt nyújtva Német Gábor tudott nyerni Turán Frigyes és Velenczei Ádám előtt. A historic mezőnyben magabiztosan zárt az élen ifj. Érdi Tibor.

Az ORB-mezőnyben Turán Frigyes és Zsíros Gábor bár megtudta nyerni a Diósgyőr Rally első három szakaszát, azonban a negyediken azonnal ledolgozta hátrányát Német Gábor és Németh Gergely és az élre állt. A skodás kettős pedig az első napot is az élen zárta, azonban előnye csupán 6.7 másodperc volt a 10 másodperc büntetést is szerző Turán előtt.

Fotó: Sári Péter

A második napon Német folytatta remeklését, így a nap harmadik szakaszán már egy defekt is belefért előnyükbe, ami ugyanakkor sosem volt túlságosan nagy, de így is az élen tudott maradni és végül megszerezte az első helyet Turán előtt, így az ORB-ben új győztest avattak Diósgyőrben.

A harmadik helyért szinte egész hétvégén Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt harcolt Klausz Kristóffal és Papp Tamással, és mindketten küzdöttek az elemekkel, a verseny elején rossz gumikon vezettek, majd vasárnap Klausz autója háromhengeres lett, ami el is döntötte a párharcot, amit Velenczei nyert meg, úgy, hogy még 20 másodperc büntetést is összeszedett.

Fotó: Sári Péter

Az ötödik helyen Trencsényi József és Verba Gábor, míg a hatodikon Tóth Tibor és Szabó József, a hetediken pedig egy első napi árokba esés után Ollé Sándor és Ollé Rebeka ért célba.

Az ORC győztese, Hevesi Norbert és Németh “16V” Péter szerezte meg BMW-vel az abszolút nyolcadik helyet, míg az ORC-ben Marozsi Zsolt és Friedrich László lett a második, miután Balla Tamás és Brunczvik Zoltán borult a Power Stage-en, azonban így is a harmadik helyen végzett.

Fotó: Sári Péter

Az abszolút 9. helyen ért célba a Peugeot Kupát nyerő, tavalyi ORB2-es bajnok Czékmány Norbert és Takács Gábor, akiket a márkakupában Berta László és Császár László követett a második, valamint Kerék Balázs és Váradi Zoltán a harmadik helyen.

A Diósgyőr Rally historic mezőnyében igazolódtak az erőviszonyok, hiszen ifj. Érdi Tibor és Kerék István, Varga Zoltán és Endrész István, valamint Wirtmann Ferenc és Kerekes József is folyamatosan tartva pozíciójukat ért célba az első három helyen ebben a sorrendben. Ifj. Érdi Fordjában az utolsó szakaszon elszakadt a gázbovden, de így győzelme így sem került veszélybe nagy előnye birtokában.

Fotó: Sári Péter

A HUMDA Országos Rally Bajnokság következő versenye június 13-15. között a pécsi Mecsek Rally lesz, ahol a minden magyar mezőny mellett a Historic Eb és a Mitropa Kupa versenyzői is rajthoz állnak.

Eredmények

12 gyorsaságin zajlik majd a júniusi Mecsek Rally

Friss