back to top
2024. október 23. 05:21

KezdőlapERCHistoric Mecsek Rally: ifj. Érdi magabiztos előnyben az első nap végén

Historic Mecsek Rally: ifj. Érdi magabiztos előnyben az első nap végén

-

Ifjabb Érdi Tibor vezet a Historic Eb pécsi versenyén az első nap végén az olasz Zippo előtt, annak ellenére, hogy pénteken mindkét versenyző problémákkal küzdött. 

Ifjabb Érdi Tibor és Kerék István bár több szakaszt is törött féltengellyel teljesített, a Mecsek Rally első napján minden szakaszt a verseny élén töltött, majd mivel legnagyobb riválisa, az olasz Zippo – Nicola Arena kettős a napzáró szakaszon 56.5 másodpercet vesztett Audijával, végül 1:03.9 perc előnnyel zárta a napot. 

Mecsek Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Historic Eb harmadik helyén péntek este az osztrák Georg Reitsperger és a horvát Lana Sutlovic áll Ford Sierrával. 

Mecsek Rally: Velenczei vezet, Csomós bemutatkozott az új autóval az ORB-ben, ifj. Érdi dominált a Historic Eb-n az első körben

A Historic Ob értékelésében a szintén Sierrával versenyző Érdit a BMW-s Varga Zoltán – Endrész István 1:24.6 perc hátránnyal, míg a Ford Escort MkII-vel induló Wirtmann Ferenc és Kerekes József 1:58.7 perc hátránnyal követi. 

A Mitropa Kupa historic értékelésében a német Alois Nothdurfter és Walter Münch vezet Ford Sierrával az Opel Kadettet irányító osztrák Patrik és Julia Hochegger előtt, míg a harmadik helyen Mang Huba és Béres “Unicum” Attila Skoda Favorittal áll. 

Szombaton ismét hat gyorsasági vár a mezőnyre.

Eredmények

Friss