back to top
2024. szeptember 28. 00:30

KezdőlapORBBaksai az ORB2-t, Kovács az ORB3-at nyerte a Mecsek Rallyn

Baksai az ORB2-t, Kovács az ORB3-at nyerte a Mecsek Rallyn

-

Baksai László rajt-cél győzelmet aratott a Mecsek Rally ORB2-es mezőnyében, míg az ORB3-ban Kovács Dominik tudott nyerni, miután Rimár Tamás autója műszaki hiba miatt lelassult az utolsó két gyorsaságin, Kosztoláyi Tamás pedig utólag büntetést kapott. 

A Mecsek Rally ORB2-es mezőnyében kilenc páros vállalkozott a délelőtti öt gyorsasági teljesítésére, közülük Baksai László és Erdei Zoltán már az első szakaszon 10.7 másodperccel gyorsabb tudott lenni mindenkinél, majd a további szakaszokon ezt az előnyt még 29.7 másodpercre tudták növelni, így első idei győzelmüket szerezték a két győzelem után a bajnoki pontverseny éléről Pécsre érkező Rónavölgyi Endre – Aczél András kettős előtt. A harmadik helyen Tamás Gyula és Sztrakon Bence duó tudott célba érni további 22.8 másodperc hátránnyal. 

Az ORB2-es versenyt végül hat kettős tudta befejezni, miután szuperrallyval az első szakaszon történt kiesés után tudta a versenyt folytatni Görög Péter és Búzás Róbert kettős. 

Fotó: Sári Péter

ORB2 eredmények

Az ORB3-ban összesen 23 páros állt rajthoz, akikre négy gyorsasági szakasz várt a Mecsekben. 

Mecsek Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Az első két szakasz után Rimár Tamás és Csicsely Pál ugyan 20.9 másodperccel vezetett, azonban az utolsó két pályán komoly műszaki hibával értek célba, így végül a győzelmet Kosztolányi László és Horváth Szimonetta kettős szerezte volna meg, azonban utolólag 20 másodperc büntetést kaptak, így a pécsi végül Kovács Dominik és Kovács Zoltán lett. 

A második helyen Rimárék végeztek, míg Kosztolányiék lettek a harmadikak.

Az ORB3-ban összesen 17 autó ért célba az utolsó szakaszon. 

Az ORB2-es és ORB3-as versenyt követően délután az ORB, Mitropa Kupa, Historic Eb és Ob mezőnye is elkezdi az 57. Mecsek Rallyt. 

ORB3 eredmények

Friss