back to top
2024. szeptember 08. 01:24

KezdőlapORBTuránék teszt nélkül érkeznek Székesfehérvárra, Csomós Mixiékkel csatáznak majd

Turánék teszt nélkül érkeznek Székesfehérvárra, Csomós Mixiékkel csatáznak majd

-

A bajnokság második helyén érkezik a Székesfehérvár Rallyra Turán Frigyes és Zsiros Gábor. A duó akkor lenne igazán elégedett, ha átvennék a vezető helyet a bajnokságban, ami nem lesz könnyű, mert Csomós Mixiék is beneveztek a versenyre.

Két második és egy harmadik helyet szerzett eddig Turán Frigyes és Zsiros Gábor, így nem csak a másfél pontos bajnoki hátrányt akarják majd ledolgozni Fehérváron, hanem idei első futamgyőzelmükért is nyomják a gázt.

„Nyilván azzal lennék elégedett, ha át tudnánk venni a vezetést a bajnokságban, de ehhez sok minden kell. Látom, hogy Mixiék végül beneveztek, ellenük is meg kell tudnunk állni a helyünket. Gondmentes versenyt kívánok magunknak, és ha ez összejön, az első gyorsasági első kanyarjától tudunk támadni és az elejében fogunk csatázni az első helyért” – nyilatkozta Frici a verseny honlapján.

Eközben Mixiék is átírták a terveket, az ob került a fókuszba, így nekik is fontos, hogy minél több ponttal fejezzék be az aszfaltos futamot.

„Előtérbe került az Országos Rallye Bajnokság, emiatt vagyunk itt is. Az is fontos tény, hogy három futamból eddig két versenyen indultunk, amelyeket megnyertünk, így jól állunk a bajnokságban. Az idei szezonban megpróbálunk az ORB-re koncentrálni” – mondta Mixi, akinek 2021-ben a Vértes Rallyn épp az első oroszlányi szakaszon úszott el a bajnoki címe egy defekt miatt. Igaz az a verseny Turánéknak sem sikerült, a differenciálmű törése miatt feladták a versenyt.

Fotó: Sári Péter

Turánéknak a pályaismeret hiánya adhat a megszokottnál nagyobb feladatot, és tesztelni sem tudnak a verseny előtt, igaz a Mecseken szerzett aszfaltos élmények még nem túl régiek.

„Nem is tudom, hogy Gabival versenyeztünk-e valaha együtt ezeken a pályákon. A szombati nap nekem elég egyhangúnak tűnik. Oroszlány-Kőhányáson hármat menni nekem nem annyira ralis, de a nézőknek biztos tetszeni fog, nem kell mozogniuk és meg tudják találni a biztonságos pontokat. Arra próbálunk fókuszálni, hogy minél jobban sikerüljön a felkészülés az autó szempontjából, és a mi fizikai és mentális állapotunk szempontjából is. Tesztelni most nem tudunk, de mostanában sokat mentünk aszfalton” – mondta Turán.

A technikai előny Csomóséknál lesz, ők ismét az új Fabiával versenyeznek, amiről Mixi azt mondta, hogy „egyik legjobb Rallye2-es autó a világon„. Turánék természetesen a Volkswagen Polóval érkeznek, amivel már 2020 óta versenyeznek.

A Székesfehérvár Rally szombaton három gyorsaságival kezdődik, majd vasárnap nyolc szakaszt rendeznek. A céldobogó 18:20-tól lesz a Sóstói Stadion parkolójában.

Fotó: Sári Péter

 

 

Friss