back to top
2024. augusztus 24. 08:08

KezdőlapORBVárnai az ORB2-t, Wirtmann a historic versenyt nyerte Székesfehérváron

Várnai az ORB2-t, Wirtmann a historic versenyt nyerte Székesfehérváron

-

Várnai Dávid nyerte a nagy csatákat hozó ORB2-es versenyt a Székesfehérvár Rallyn Baksai László és Strider Zoltán előtt, míg a historicban ezúttal szintén szoros csata zajlott, végül pedig Wirtmann Ferenc tudott nyerni. 

Az ORB2-ben már az első szakaszt megnyerte Várnai Dávid és Szabó Tamás, azonban az első kört már Rónavölgyi Endre és Aczél András zárta az élen. 

Fenyvesiék nyerték az ORB3 székesfehérvári versenyét

A negyedik szakaszon aztán ismét Várnai állt az élre, míg Rónavölgyi műszaki hiba miatt az ötödik gyorsaságin kiállni kényszerült, így Várnai végül egészen a célig az élen tudott nyerni és 2019 után ismét versenyt nyert az ORB2-ben. 

Székesfehérvár Rally: Velenczeiék két év után ismét nyertek, Csomós két defekttel is ötödik

A második helyen egészen az utolsó előtti szakaszig Kovács Gergő és Pálfi Begyó Péter állt a BMW-vel, akkor azonban szerelés miatt elkéstek és 2 perc büntetést kaptak, így a második helyen Baksai László és Erdei Zoltán, a harmadikon pedig Strider Zoltán és Borsfai Dávid ért célba. Kovácsék végül a nyolcadik helyet szerezték meg. 

Fotó: Sári Péter

A Historic mezőnyben ezúttal Wirtmann Ferenc és Kerekes József dolgát megtudta nehezíteni Rónay László és Csuri András, azonban a toyotás versenyző a záró szakaszon lefulladt és fél percet vesztett, így végül a Forddal versenyző Wirtmann 44.6 másodperc előnnyel nyert. A harmadik helyet Szombathelyi Péter és Heffner Gergő szerezte meg. 

A HUMDA Országos Rally Bajnokság szeptemberben Győrben folytatódik.

Friss