back to top
2024. szeptember 08. 01:34

KezdőlapORBMegjelent a II. WHB Győr Rally versenykiírása - klasszikus pályák térnek vissza

Megjelent a II. WHB Győr Rally versenykiírása – klasszikus pályák térnek vissza

-

A tavalyi siker után ismét megrendezik a II. WHB Győr Rallyt. A HUMDA Országos Rally Bajnokság ötödik futama szeptember 6. és 8. között zajlik, a pályák között több évtizedekkel ezelőtt használt szakasz is feltűnik.

Győrben a bajnokság minden kategóriája indul, az ORB, ORC és Historic mezőny mellett az ORB2 és az ORB3 is rajthoz áll. A verseny távja 128,96 kilométer lesz, a másodosztály 76,26, a harmadosztály 57,90 kilométernyi gyorsaságin csatázhat.

A 13 gyorsasági közt természetesen szerepel a Rábaring és a Győr belvárosában kijelölt szakasz is, ám ezúttal két külön napon kerülnek a programba. A Rábaringre szombaton két alkalommal látogatnak a versenyzők, de ezúttal nem körgyorsaságiként teljesítik a pályát. Emiatt nagyobb lesz a nézői parkoló, és rövid sétával minden nézői pontra el lehet jutni.

Győr belvárosát vasárnap délben látogatja meg a II. WHB Győr Rally. A tavalyihoz képest gyorsult a pálya, így a nézők mellett a versenyzőknek is nagyobb élményt ad majd.

Fotó: Csomós Mixi

A kilencvenes évek és a kétezres évek elejének kedvelt szakasza, Kisgyónbánya is visszatér a raliba, a 7,5 kilométeres gyorsasági Csőszpusztáig halad és szombaton teljesíti kétszer a mezőny.

A Bakonybél-Kőrishegy gyorsasági is ismerősnek hangozhat a régi ralik közönségének, ám a korábbi vegyes talaj után most kizárólag aszfalton autóznak a párosok, így elmondható, hogy ez a gyorsasági új szakaszként kerül be a magyar raliba.

A többi szakasz az előző évből már részben ismert, de ezeket is vagy módosított útvonallal, vagy fordított irányban jelölték ki a szervezők.

Fotó: Sári Péter

A verseny pénteken késő délután a rajtceremóniával kezdődik, a Dunakapu téren egymás után gördül át a rajtdobogón minden mezőny. Az ORB3 kezd 17:25-től. A szombati nyolc gyorsaságin az ORB2, a vasárnapi öt szakaszon az ORB3 kíséri az első osztályt, de az ORB2 vasárnap délelőtt még teljesíti a városi gyorsaságit is, majd ezt követi az ő célceremóniájuk. A mezőny többi része vasárnap délután fejezi be a versenyt a Dunakapu téren felállított céldobogón.

A néző pontok csak belépővel látogathatók, a mindkét napra és minden helyszínre érvényes jegy elővételben 3000 Ft, a helyszínen 4000 Ft. A II. WHB Győr Rally 14 éves kor alatt ingyenes, a szervizpark és a belvárosi szakasz pedig mindenki számára díjmentesen látogatható.

A versenykiírás itt elérhető.

Friss