back to top
2024. szeptember 08. 01:35

KezdőlapORBDr. Varga Attila lett az új rali-szakágvezető

Dr. Varga Attila lett az új rali-szakágvezető

-

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik legtradicionálisabb, legnépesebb és legnépszerűbb szakágában, a ralisportban július 09. és 23. között állt idő rendelkezésére a szakágban nevezői licenccel rendelkező MNASZ tagok számára, hogy a szövetség Rally Sport Bizottsága élére új vezetőt jelöljenek.

A szerdán kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a szakágban a jelölés időpontjában, 83 tagszervezet rendelkezett szavazati joggal. A jelölésre való felhívásban megjelölt időpontig 83 jelölés érkezett a szövetség titkárságára. A 83-ból 75 volt érvényes, ebből dr. Varga Attilára 44 jelölés érkezett. Ennek alapján az alapszabály rendelkezéseinek megfelelően az MNASZ elnöksége dr. Varga Attilát kinevezte a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rali Sport Bizottságának vezetőjévé. Az újonnan kinevezett szakágvezető a szakmai programjában is ismertetett és már az ideiglenes időszakban is dolgozó személyi összetételű bizottsággal kívánja folytatni a munkát.

Az újonnan megválasztott szakágvezető hivatása ügyvéd, a Veszprémi Ügyvédi kamara elnöke, a Magyar Autóklub egyik szakmai bizottságában is tevékenykedik. Korábban hosszú évekig aktív raliversenyzőként is tagja volt a mezőnynek és ezernyi egyéb szálon kötődik a hazai autósporthoz.

Dr. Varga Attila hangsúlyozta, hogy a hazai ralisport minden versenyzőjének és egyéb szereplőjének a felelős szakágvezetője szeretne lenni, hiszen ahogy az a korábban közzétett programjában is elhangzott, ennek a jelölésnek és kinevezésnek a sportág körül jelenleg kialakult társadalmi, gazdasági, jogi, morális helyzetet és környezetet tekintve nem kisebb volt a tétje, mint a hazai ralisport életben tartása! Valamint a szakág sportszakmai színvonalának növelése és a hazai ralisport sport-szakmailag legrangosabb nemzetközi eseményeinek megtartása, Magyarország a nemzetközi ralisport élet vérkeringésében való folyamatos benntartása. Mindez pedig jelenleg a mindenek feletti, legfontosabb érdeke a hazai autósport egyik legtradicionálisabb szakágának!

Forrás: mnasz.hu

Friss