back to top
2024. szeptember 08. 06:19

KezdőlapORBElérhetőek a II. WHB Győr Rally térképei

Elérhetőek a II. WHB Győr Rally térképei

-

A verseny hivatalos weboldalán megjelentek a II. WHB Győr Rally térképei. A kétnapos futam hét különböző pályán zajlik, közte a Rábaring és Győr belvárosa.

Már a versenykiírás megjelenése után komoly visszhangja volt a 2024-es Győr Rallynak, hiszen rég látott pályák tértek vissza a magyar raliba, sőt a Bakonybél-Kőris-hegy szakaszon ebben a formában még sosem versenyeztek.

A Kisgyónbánya gyorsasági pedig bő húszéves szünet után tér vissza, szintén sokak nagy örömére.

Ahhoz, hogy ezek az ikonkus pályák helyet kapjanak a versenyben, komoly munkára lesz szükség, Kisgyónbányán aszfaltozni kell, a Bakonybél szakaszon pedig a korlátrendszer helyreállítása szükséges. Ezeket a munkákat hamarosan elvégzik a verseny szervezői, így a szakaszok versenyzésre alkalmas állapotban várják majd a II. WHB Győr Rally mezőnyét.

Ravazd, Tényő, Tés és Olaszfalu neve már az elmúlt évből ismerős lehet, ám ezek a gyorsaságik is vagy más vonalvezetéssel, vagy fordított irányban kerültek az itinerbe.

A Rábaring ezúttal nem körgyorsaságiként került a programba. A pályát szombaton teljesíti a mezőny, így ide is és a vasárnap sorra kerülő belvárosi szakaszra is könnyen eljutnak a nézők. Erre a két pályára a szervezők a családokat és a ralival még csak ismerkedőket is várják, hiszen a parkolás és a szakasz megközelítése könnyű, valamint számtalan kiegészítő programot is találnak az érdeklődők. A belvárosi gyorsasági szakasz térképe még nem került fel a honlapra, ezt augusztus elejére ígérik a szervezők.

foto: MGR_Images

Friss