back to top
2024. szeptember 19. 01:27

KezdőlapORBTöbb mint 120 páros nevezett a II. WHB Győr Rallyra

Több mint 120 páros nevezett a II. WHB Győr Rallyra

-

A HUMDA Országos Rally Bajnokság legjobbjai leadták nevezésüket a II. WHB Győr Rallyra, az ORB, Historic, ORB2 és ORB3 mezőnyben összesen 123 páros vesz részt a bajnokság ötödik versenyén.

A bajnokság első három helyén álló Csomós Miklós és Nagy Attila, Turán Frigyes és Zsiros Gábor és Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt természetesen ott lesz Győrben szeptember 6 és 8 között. Rajtuk kívül a bajnoki címre még matematikailag esélyes párosok is neveztek az első osztályban, ahol 11 autó indul az RC2 kategóriában.

Rally3-as autóval láthatjuk majd Zagyva Dorkát, aki már a lengyelországi edzőtáborra készül, ahonnan a WRC promóterének jóvoltából a három legjobb eljuthat a Közép-Európa Rallyra. A navigátori székbe ezúttal is Dorka édesapja Zagyva Lajos ül

Kerék Balázs, Peugeot, Rally Hungary
Fotó: Sári Péter

Az RC4 kategóriában az eddig megszokott öldöklő küzdelemre számíthatunk. Czékmány Norbert, Határ Attila, Kerék Balázs, Viszló Csaba, Berta László és a többiek egészen biztos, hogy a nagyautókhoz hasonló élményt nyújtanak annak, aki értő szemmel figyeli a kétkerekesek küzdelmét.

Az ORC-ben is ott lesznek a jól ismert nevek, a Matics-Rongits, Karsai-Bodogán-Helembai összecsapás mindig izgalmas. A nevezési listáról nem hiányozhat Keszler Matyi bácsi sem, az öthengeres Audi S2 Győrben is ott lesz.

A Historic 25 autós mezőnyéből sajnos hiányoznak Érdiék, ám Wirtmann, Rónay, Kalapács és Csukovics is nevezett a versenyre.

A kedvelt Showtime kategória is látható lesz a versenyen, itt 12 indulóra lehet számítani, köztük egy WRC-vel!

Wirtmann
Fotó: Sári Péter

A másodosztályban Baksai László és Erdei Zoltán tehet nagy lépést a bajnoki cím felé, és láthatjuk a győri utánpótlást is, Faltusz Dávid egy R2-es Peugeot 208-cal nevezett a futamra.

Az ORB3-ban szoros a bajnokság, Kovács Dominikék a Mecsek után javíthatnak, viszont a tabella első kilenc helyezettje is rajthoz áll hiszen matematikailag egy tökéletes versennyel akár a kilencedik helyen álló Oberling Krisztián is átveheti a vezetést.

A II. WHB Győr Rally a csütörtökön a Rábaringen tartott hivatalos teszt után szeptember 6-án pénteken 17:25-kor a rajtceremóniával kezdődik a Dunakapun téren.

Fotó: Sári Péter

Friss