back to top
2024. szeptember 16. 12:56

KezdőlapORBApa és fia páros lesz a II. WHB Győr Rally egyik előfutója

Apa és fia páros lesz a II. WHB Győr Rally egyik előfutója

-

A korábbi Rally 2-es pilóta, Hidvégi Zoltán vezeti majd azt a Subaru Imprezát, amely a II. WHB Győr Rally egyik előfutója lesz. A navigátori ülésben fia, Hidvégi Bence ül, aki alig várja már, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen a HUMDA Országos Rally Bajnokságban is.

A tavalyi Győr Rallyn a Showtime kategóriában indultál Juniorként. Milyen volt a verseny?

Mi vasárnap mehettünk a városi gyorsaságin, rengeteg néző előtt autóztunk, talán nem is kell mondanom, hogy mekkora élmény volt. Előtte szombaton néztük a versenyt, szerintem jól szervezett futam volt a Győr Rally, remek pályákkal, sok nézővel. Ha versenyt nézek, akkor erre is figyelek, szerintem attól is jó egy rali, ha a lebonyolítás gördülékeny és a nézők is jól érzik magukat.

A II. WHB Győr Rallyn is ott leszel, de más szerepben, mint tavaly.

Édesapámmal előfutóként veszünk részt a versenyen, egy Subaruval. Utcai autó lesz, így nem a tempóra koncentrálunk, de előfutóként amúgy sem ez a feladatunk. Próbálok majd itinert írni, és azt jól átadni, szerintem ezzel is fejlődök, ha a versenyzésnek ezen oldalát is megismerem. Azt várom még, hogy az első osztályú futamok menetrendjét és lebonyolítását is jobban megismerem belülről, ami szintén nagyon hasznos tapasztalat lesz.

foto: Hidvégi Rally Team

Kicsit visszaadsz a kölcsönből édesapádnak, most te figyeled hogyan vezet?

Az első években édesapám navigált nekem, de az itiner diktálásánál is fontosabb volt, hogy figyelte hogyan vezetek, tanácsokat adott, segített, hogy jobb legyen a technikám. Most nézni fogom, mit hogyan csinál, és ha azt érzem, hogy esetleg túlzottan elkapja majd a hév, akkor igyekszem visszafogni.

16 évesen már Peugeot 208 Rally4-gyel versenyzel, Bútor Robitól kapsz tanácsokat, jó úton vagy, hogy hamarosan a HUMDA Országos Rally Bajnokság mezőnyében is ott legyél.

Alig várom már! Igyekszem rá alaposan felkészülni, és minél többet megtanulni, hogy mire valóban megkaphatom a licenszet, kellő tapasztalatot gyűjtsek. Ebben nagyon sokat segít Bútor Robi is, nagyon hálás vagyok ezért, hiszen nála jobb tanítómesterem nem is lehetne. A Peugeot-ra idén váltottunk, és ugyan még sokat kell tanulnom, de már most nagyon élvezem ezt az autót. A cél az, hogy néhány éven belül én is ott legyek a Peugeot Kupa mezőnyében a hazai versenyemen a Győr Rallyn!

Hidvégi Bence
foto: Hidvégi Rally Team

Friss