back to top
2024. szeptember 16. 12:45

KezdőlapORBElrajtolt a II. WHB Győr Rally!

Elrajtolt a II. WHB Győr Rally!

-

Még csak a rajtbodogóról gurultak le az autók a II. WHB Győr Rallyn, de már elképesztő volt a hangulat a Dunakapu téren. Mi lesz itt, ha a vasak teljes sebességel száguldanak a gyorsasági szakaszokon?

Verőfényes napsütésben kezdődött a nemzetközi versenyekhez mérhető rajtceremónia a II. WHB Győr Rallyn, de már bőven lámpafényben zárult, a város egyik központi tere, a Dunakapu tért pedig az idő előrehaladtával egyre jobban megtelt az érdeklődőkkel, akik kiváló hangulatot teremtettek. A ralifanatikusok mellett kisgyerekes családok is kilátogattak a rajtdobogóhoz, az ORB1 éllovasa, Csomós Mixi ki is emelte, mennyire örül, hogy ilyen sokan vannak.

foto: MGR Images

Már az előfutók között is legendás pilótát láttunk, a 24-szeres Gál Baba István az ugyancsak legendás Porschéjával gurult be a Dunakapu térre, és annyit mondott, ha már nem is olyan gyorsak, mint régen, azért elég szépek és nagyon hangosak – ezzel pedig nem is lehet vitatkozni.

foto: MGR Images

A pilóták a dobogóról legurulva kivétel nélkül megpörgették a motorokat, a rajongók legnagyobb örömére. Ahogy az már lenni szokott, az élmenők mellett a ladások kapták a legnagyobb üdvrivalgást, olykor még a konfettiágyú is eldördült a fanatikus szurkolók kezében.

foto: MGR Images

Az elvárások kapcsán a leggyakrabban elhangzó szó a céldobogó volt, ami annak fényében, hogy mennyi esés volt a tavalyi versenyen, aligha meglepő. Az ORB1-ben Csomós Mixi az előny birotkában azt mondta, nem szeretne felesleges kockázatot vállalni, de navigátora, Nagy Attila azonnal felmutatta a hüvelykujját, amikor a dobogón arról kérdezték, mi is a cél a hétvégén…

foto: MGR Images

Az üldöző Turán Frigyes ezzel ellentétben elmondta, nyomni fogja, mert nincs választása, egyébként is úgy véli, hogy ez egyszerűbb feladat, mert a taktikázásban benne van a hiba lehetősége.

foto: MGR Images

A hazai versenyzők – Klausz Kristóftól Cseh Vilmosig – megkapták a nekik járó tapsot, mint ahogy a Német Gábor, Németh Gergely páros is, ugyanis a navigátor győri, a pilóta kijelentette, hogy nem akar csalódást okozni a társa hazai versenyén. És hát az is biztos, hogy a szurkolók elképesztő versenyzést látnak a következő két napban, sokan mondták ugyanis, hogy nem feltétlenül az időre mennek, hanem inkább a látványra, úgyhogy lesznek keresztben közelekedő autók szép számmal.

foto: MGR Images

A nap poénját Bódi Gábor eresztette el, amikor a célról kérdezték. „Abszolút első hely” – mondta a Trabant 601-essel az ORB3-as mezőnyben induló pilóta.

foto: MGR Images

Szombaton kezdődik a verseny – ilyen előzmények után alig várjuk.

Friss