back to top
2024. szeptember 17. 16:19

KezdőlapORBBaksai László bajnok lett Győrben az ORB2-ben, Bíró átvette a vezetést az...

Baksai László bajnok lett Győrben az ORB2-ben, Bíró átvette a vezetést az ORB3-ban

-

Baksai László és Erdei Zoltán Győrben megszerezte az ORB2-es bajnoki címet, azonban a szezonzárón még nagy csata várható a bajnoki második helyezésért. 

Az ORB2-es bajnokságot bár Rónavölgyi Endre és Aczél András két győzelemmel kezdte, azonban a harmadik versenyen már Baksai László és Erdei Zoltán szerezte meg a győzelmet, de Rónavölgyi még a Mecseken is második helyen zárt. 

Az igazi fordulat a bajnokságban a Székesfehérvár Rallyn következett, ahol Rónavölgyi kiesett, míg Baksai második lett, majd ez megismétlődött a II. WHB Győr Rallyn is, így pedig a ladás páros 39 pont előnyre tett szert a bajnokságban, amivel megszerezte az idei bajnoki címet. 

Csomós Mixi és Nagy Attila nyerte meg a II. WHB Győr Rallyt!

Rónavölgyi Endre győri kiesése után pedig a második helyet is elvesztette a bajnokságban, ugyanis a verseny harmadik helyén záró Tamás Gyula és Sztrakon Bence 9.5 ponttal megelőzte a hondás versenyzőt. 

Ez a különbség pedig azt eredményezi, hogy a szezonzáró Zemplén Rallyn hatalmas csata lesz Tamás Gyula és Rónavölgyi Endre között a bajnoki második helyért. 

Az ORB3-ban továbbra is igen kiélezett a csata, azonban Kovács Dominik és Kovács Zoltán győri kiesésével a hetedik hely is elég volt Bíró Gergőnek és Bíró Balázsnak, ahhoz, hogy hét pont előnnyel átvegye a vezetést a bajnokságban. A bajnoki címre pedig a Zemplén Rallyn matematikailag még 12 páros esélyes.

Friss