back to top
2024. szeptember 17. 16:16

KezdőlapORBFelemás volt a hazai versenyzők mérlege a II. WHB Győr Rallyn

Felemás volt a hazai versenyzők mérlege a II. WHB Győr Rallyn

-

A hazai pálya előnyét nem minden győri versenyző tudta kihasználni, de a II. WHB Győr Rally célceremóniája előtt azért mindenki talált pozitívumokat.

Számos győri vagy Győr környéki versenyző indult a II. WHB Győr Rallyn, közülük többekkel beszéltünk a célban, és valami pozitívumot azért mindenki talált.

Az ORB2-ben Faltusz Dávid nem a pozitívumokat, hanem a szavakat kereste, élete első versenyét azonnal meg is nyerte, ezzel nem mellesleg minden idők legfiatalabb győztese lett az országos ralibajnokságban.

„Hatalmas hétvégét tudhatunk magunk mögött és még mindig felfoghatatlan, hogy az ORB2 abszolút első helye itthon maradt! Az esti lámpasoros Rábaringre úgy álltunk oda, hogy akármi lesz, leküldjük, és ez jobban sikerült, mint gondoltam volna, aztán a városit pedig meg kellett nyerni nem volt mese” – foglalta össze a verseny másnapján a gondolatait Faltusz Dávid, akinek hosszabb nyilatkozatát itt olvashatják.

Faltusz Dávid
Forrás: Faltusz Dávid Facebook

Az ORB1-ben Németh Gergely második helynek örülhetett, Német Gábor tehát állta a szavát, és nem okozott csalódát navigátora hazai versenyén.

„Próbálkozom, de máskor valahogy sosem tudok ilyen tempóban végigautózni az utcákon – eresztett el egy poént Németh Gergely a céldobogón. – Különleges érzés otthon dobogón állni, tavaly ez nem sikerült. Megtettünk mindent, amit tudtunk, ennyi sikerült, ha a szombat egy kicsit másképpen alakul, akkor akár közelebb is lehettünk volna Mixiékhez, de egyáltalán nem vagyunk csalódottak.”

Cseh Vilmos egy év után ült ismét autóba, a nyolcadik hely így teljesen rendben van, de rengeteg technikai probléma nehezítette a Matics Barbarával teljesített hazai versenyét.

„Egy éve mentünk utoljára, szinte teszt nélkül ugrottunk be a kocsiba, egyedül a Rábaringen mentünk egy kicsit. Alapvetően jó volt a verseny, sajnos a kocsink nagyon gyenge volt, meg kell csinálnunk, és voltak egyéb problémáink is – értékelt Cseh Vili. – A váltószenzorunk rossz volt, így minden váltás után betorpant az autó, én is hibáztam, kétszer megforogtunk, de végig a középmezőnyben haladtunk, a nyolcadik hely nem rossz, alapvetően elégedettek vagyunk, a hangulat pedig pazar volt.”

Cseh Vilmos
Forrás: Cseh Vilmos Facebook

Klausz Kristóf nagyon készült a versenyre, hiszen tavaly nem ért célba Győrben – az idén igen, de a 21. helynél jobbra számított Papp Tamással együtt, azonban rengeteg problémájuk volt a két nap alatt.

„Azzal, hogy beértünk és teljesítettük a városi gyorsot, a végére is értünk a pozitívumoknak – szögezte le Klausz Kristóf. – Nagyon jó érzés volt a nézők előtt menni a városi gyorson, ott volt egy vállalható eredményünk is, a többi szakaszon kicsit háttal ültem, illetve azért technikai gondunk is volt. Reméljük, jövőre még tovább építkezünk. A verseny maga nagyon jó volt, az új szakaszok igazi ralipályák voltak.”

foto: MGR Images

Friss