back to top
2024. szeptember 17. 22:53

KezdőlapORBOlimpiai bajnokunk is végigment a győri városi gyorson

Olimpiai bajnokunk is végigment a győri városi gyorson

-

A II. WHB Győr Rally belvárosi gyorsaságiján a showtime-kategóriában Papp Arnold elvitte egy körre az olimpiai bajnok párbajtőrözőt, Koch Mátét.

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok párbajtörőző, Koch Máté ha teheti, ott van a pálya szélén a raliversenyeken. Koárbban ült már Csomós Mixi mellett is, a II. WHB Győr Rally mellett pedig újabb bakancslistás tételt pipálhatott ki, ugyanis a belvárosi gyorson Papp Arnie elvitte egy körre a kocka Ladával. Koch Máté aztán a Dunakapu téren feállított pódiumon megosztotta az élményeit a közönséggel, majd a kategóriagyőztesek díjátadásában is segítkezett.

„Örülök, hogy eljutottam Győrbe, fantasztikus rendezvény volt, és hatalmas élmény volt Papp Arnie-val végigmenni a belvárosi gyorsaságin – mondta a pódiumbeszélgetésen Koch Máté. – Voltak már hasonló élményeim, Csomós Mixi mellett ültem Nyíregyházán egy elég vad pályán. Egyébként is nagyon szeretek raliversenyekre járni, az autósport szerelmese vagyok. Eltér a mi sportágunktól, annyiban hasonlít, hogy mi is be vagyunk öltözve és nekünk is nagyon melegünk van közben, de nagyon szeretem. Nagyon durva, hogy mennyire a határon táncolnak a pilóták, Mixi mellett azért féltem az erdőben, de most már rutinosabb voltam.”

Papp Arnie, Koch Máté
Forrás: Papp Arnie Facebook

Koch Máté elmondta, hogy gyerekkora óta szereti az autósportot, a szerelem pedig a Formula–1-gyel kezdődött, de nagyon hamar megérkezett az életébe a rali is. Ezt követően beszélt az olimpiai bajnoki győzelemről és az azt követő időszakról is.

„Meglepő, de párbajtőrben az olimpia a jéghegy csúcsa, nagyon nehéz az odavezető út, rengeteg küzdelem és dobogós helyezés kell hozzá a világkupákon, a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon. Nyilván hihetetlenül boldogak voltunk, övenkét év után nyert ismét a magyar férfi párbajtőrcsapat olimpiát, hihetetlen, hogy benne lehettem ebben a csapatban és végigvívtam az egész napot, és majdnem veretlenül lehoztam az olimpiát a csapatversenyben. Elég sok évnek el kell telnie, hogy ezt feldolgozzam, mert ez teljesen más verseny, mint a többi – mesélte Koch Máté. – Elment a nyár, és nem vagyok pihentebb, de ugyanolyan sikeréhes vagyok, mert szereték Los Angeles-ben címet védeni csapatban, egyéniben pedig javítani a párizsi eredményemen. Két hét múlva kezdődik az alapozás Mátraházán, nyomom tovább, mert az olimpiai győzelem nem adja a tusokat a páston, azt nekem kell bevinni.”

Koch Máté, Papp Arnie
Forrás: Papp Arnie Facebook

Friss