back to top
2024. szeptember 17. 22:55

KezdőlapORBCzékmány Norbert: Soha ne add fel!

Czékmány Norbert: Soha ne add fel!

-

A II. WHB Győr Rally első napjának reggelén úgy tűnt, hogy mindent elveszített Czékmány Norbert és Farnadi Ágnes miután egy hiba miatt fél percet veszítettek. Szombat este már újra az élen álltak, majd vasárnap ismét visszaestek az RC4 második helyére. A célban azonban mindent vittek, a fordulatos verseny végén minden kategóriát megnyertek, abszolútban pedig a 10. helyen értek célba. Nem csoda, hogy Norbi mosolyogva vonta le a tanulságot a Dunakapu téren.

„Soha ne add fel. Valójában ez egy létező tanulság megerősítése, hiszen ezt eddig is tudtuk. Azt gondolom, hogy a vasárnapi második körre ugyan kis különbséggel, de hátrébb szorultunk az RC4 kategóriában, de akkor is úgy mentünk ki, hogy ebből még bármi lehet, és ne engedjük el. 6-7 másodperc hátrányunk volt 25 versenykilométerre és sikerült megugrani az a lécet így hatalmas energiák szabadultak fel a verseny legvégén. A tanulság emellett az, hogy mindig lehet gyorsabban és pontosabban menni, ha az ember fejlődni akar, és tesz érte” – összegzett Norbi a céldobogó előtt.

A navigátor idei első versenyét futotta, Farnadi Ágnes a Turán Frigyessel eltöltött két szezon után idén még nem versenyzett, Czékmány Norbert hívására ült autóba és indult el a győri versenyen.

„Kifejezetten élveztem a közös munkát. Pontosan azokat a pluszokat hozta, amire számítottam. Ritmusérzék, női energia, rengeteg tapasztalat, ezekre mindre tudtunk építeni, ezúton is köszönöm neki, hogy elvállata ezt a szerepet, bízom benne, hogy ő legalább annyira élvezte, mint én. Most még ez az állítása, ha kettőt alszik rá és ez így marad, akkor boldog vagyok” – mondta Norbi az „új” navigátorról, de a versennyel is teljes mértékben elégedett volt.

„Ha minden verseny ilyen lenne, akkor nemzetközi szintű bajnokságunk lehetne és mások is jönnének ide versenyezni. Gratulálok a szervezőknek, méltó a rajt- és a célceremónia, a Dunakapu tér, a városi gyorsasági. Így kell megkedveltetni az emberekkel ezt a sportot, szét kell nézni, mit látunk itt, eszméletlen jó, borzasztóan tetszik. Remélem meg tudja őrizni Győr ezt a versenyt, mert ide mindig örömmel jövünk vissza”

foto: MGR Images

A II. WHB Győr Rally különlegessége volt, hogy minden körben változatos pályákkal találkoztak a párosok. Nem létezett egy jó beállítás, a nyerő receptet a legjobb kompromisszum megtalálása adta. Czékmánynak ez is tetszett, élvezte a kihívást.

„Ez a rali! Ne felejtsük el, honnan indul, Ugye a futballnak sem változnak az alapjai, úgyhogy ennek sem szabad. Ebbe kell beleszeretni, ha valaki ezt nem szereti, akkor nem ezt a sportot szereti. Ettől függetlenül az új versenyzők számára izgalmassá kell tenni, de pontosan ezen a téren lehet előremutató egy ilyen célceremónia, vagy egy városi gyorsasági, mert ettől kerek a kép, mindenki megtalálja benne azt, ami neki tetszik. Én minden részletét imádom, viszont ha valakit egy-egy ilyen apró pont meg tud győzni, akkor jó irányba mutatunk.”

Végül arra a felvetésre is reagált Norbi, hogy máris egyre több szurkolójuk van, egyre többen tekintik példának az eddig megtett utat.

„Nagyon örülök, ha ez így van. Próbáljuk az értékrendben és a hozzáállásban is közvetíteni. Ha ebből bárki tud meríteni, annak felszabadultan és felhőtlenül tudok örülni, és szívesen si látjuk őket minden egyes rendezvényünkön. Én is merítettem annak idején azokból, akik már tapasztalt vén rókákká váltak, vagy régebb óta fiatalok. Ha lehetünk mi is ilyenek valakinek a szemében, akkor nálam már az a cél elérve és kipipálva, amire vágyhattam annak idején, amikor nekem voltak példaképeim. Ha csak egy-két srác gondolkodik azon, hogy elkezdje, mert tetszik neki amit csinálunk, én nagyon örülök.”

foto: MGR Images

Friss