back to top
2024. szeptember 18. 22:39

KezdőlapORBRimár Tamásék kalandok után győztek Győrben az ORB3-ban

Rimár Tamásék kalandok után győztek Győrben az ORB3-ban

-

A II. WHB Győr Rallyn az ORB3-ban Rimár Tamásék annak ellenére is magabiztosan győztek, hogy több defekt is hátráltatta őket.

Rimár Tamás és Csicsely Pál összességében magabiztosan, 28.2 másodperces előnnyel nyerte meg a II. WHB Győr Rallyt az ORB3-as mezőnyben a Honda Civicben, a második Lipóczky Dániel és Bottyán János lett a BMW E36-ossal, míg a dobogó harmadik fokára Rácz Gábor és Göngyösi Marcell ért oda a Lada VFTS-sel.

A dobogósok közül mindenki boldog volt, Ráczék a második gyorson ugyanis megjárták az árkot, a nézők szedték ki őket onnan, és ennek ellenére egészen a harmadik helyig zárkóztak. Lipóczky már régóta várt a jó eredményre, ami a második hely képében el is jött, a győztes páros örömét pedig aligha kell magyarázni. Mint utóbb kiderült, azért nekik is volt kalandjuk bőven.

„A gyorsaságik nagyon tetszettek, bár a pályabejárás kicsit neccesre sikerült nekünk, a gépátvétel és a rajtdobogó megszakította a pályabejárásunkat, úgyhogy én nem éreztem, hogy igazán jól feldolgoztuk volna a gyorsaságikat – értékelt a célban Rimár Tamás. – A Ravazd–Tényő vége valami fantasztikus volt, én nagyon szeretem a gyors kanyarokat, úgyhogy ez nagyon tetszett. Volt azért problémánk, a második gyorson kaptunk egy defektet, de szerencsére csak négy kanyarral a vége előtt, úgyhogy azért sikerült beérnünk. Aztán a hármas gyorson a murvás részen kaptunk még egy defektet az etapon, és az utolsó gyors előtt rájöttünk, hogy a felrakott pótkerékben alacsony a guminyomás… Úgyhogy nagyon óvatosan kellett jönni, vigyáztam is rá, de így is jó lett az idő, nagyon örülök a győzelemnek.”

A navigátor, Csicsely Pál a ’90-es évek végén és a 2000-es évek elején autózott ezeken a pályákon, de a régi itinereket át kellett írnia, hiszen mint mondta, új autóval és másik sofőrrel mentek most, de a végeredmény szerint jól sikerült feleleveníteni a régi emlékeket.

Friss