back to top
2024. szeptember 18. 22:34

KezdőlapORBTuránék pozitív érzésekkel várják a Zemplén Rallyt

Turánék pozitív érzésekkel várják a Zemplén Rallyt

-

Turán Frigyes és Zsiros Gábor negyedikként zárt a II. WHB Győr Rallyn, de összességében jó élményként élték meg a versenyt.

Új pályák, kiélezett küzdelem és színvonalas lebonyolítás jellemezte a II. WHB Győr Rallyt, amelyen Turán Frigyes és Zsiros Gábor végül az összetett negyedik helyen zárta a versenyt a Volkswagen Polóval.

„Alapvetően nagyon jól szervezett esemény van a hátunk mögött, a Győr Rally új szakaszai és a lenyűgöző környezet mind hozzájárultak ahhoz, hogy ez a verseny az év egyik legjobban várt eseménye legyen. A promóció kiemelkedő volt, és ezen a helyszínen különleges élmény volt versenyezni. Csütörtökön egy tesztet is tartottunk a Rábaringen, ami kiválóan sikerült. Néhány vendégünknek lehetősége nyílt arra, hogy belülről, versenytempóban tapasztalják meg, milyen is a Polo a pályán. Úgy gondolom, hogy mindenkinek maradandó élményeket szereztünk, a résztvevők nagyon élvezték a tesztutat” – értékelt a Facebook-oldalán Turán Frici.

A negyedik hely azt jelentette, hogy továbbra is nyílt a csata a bajnoki címért, de Csomós Mixiék előnye már 33 pont Turánék előtt.

„A pályabejárás során is minden a tervek szerint alakult, így bizakodóan vártuk a szombati rajtot. Az első kör jól sikerült, jó tempót tudtunk autózni azokon a szakaszokon, amelyek különösen kedveztek nekünk, és ennek megfelelően jó eredményeket értünk el. A hétvége egészét tekintve elégedettek lehetünk, hiszen a csapatunk kemény munkájának köszönhetően tökéletesen felkészített autóval vágtunk neki a versenynek, komolyabb technikai problémák nélkül. A Hankook abroncsok kitűnően teljesítettek, az abroncsválasztásunk is megfelelőnek bizonyult” – folytatta Turán Frici.

A navigátor, Zsiros Gábor a városi gyorsaságit emelte ki a versenyből.

„Összességében pozitív élményként éltük meg a Győr Rallyt, ahol most versenyeztünk először együtt. Még ha a negyedik hely nem is egészen azt tükrözi, amit célként tűztünk ki magunk elé, ugyanis természetesen szerettünk volna előrébb végezni, de ismerjük az okokat, amelyek ezt akadályozták. Ugyanakkor a negyedik hely is szép eredmény egy ilyen erős mezőnyben, és végig szoros versenyt folytattunk a riválisainkkal. A városi gyorsasági kifejezetten nagy élmény volt a sok-sok szurkoló előtt. Bár kissé csalódottak vagyunk az eredmény miatt, mégis pozitív érzésekkel tekintünk a Zemplén Rallye-ra, amely az ORB sorozat záró futama lesz” – tette hozzá Zsiros Gábor.

Az ORB idei szezonja október 25–27-én a Zemplén Rallyval zárul.

Friss