back to top
2024. október 25. 16:24

KezdőlapORBNémet Gábor nem számolgat, csak egy jó ízűt autózna a Zemplén Rallyn

Német Gábor nem számolgat, csak egy jó ízűt autózna a Zemplén Rallyn

-

A HUMDA Országos Rally Bajnokság bajnokság negyedik helyéről várja a szezonzáró Zemplén Rallyt Német Gábor és Németh Gergely: a Német Motorsport párosa mindent megtesz a dobogóért, de talán ennél is fontosabb, hogy sikerüljön jó szájízzel zárni a 2024-es évadot.

A Győr Rallyn elért második hellyel idén már harmadszor állhatott dobogóra a Német, Németh kettős, ezzel pedig megnyílt az esély előttük az év végi pódiumra is. Az utóbbi futamokon mutatott jó tempó és az év első borsodi versenyén aratott győzelem megadja a kellő önbizalmat, illetve a szükséges motivációt is a Zemplén Rally előtt.

„Nagyon várjuk a hétvégét, a Zemplén Rally pályái nagyon jók, szeretjük őket, remélem, hogy fekszenek is nekünk, és az autónknak. Izgatottan várjuk ezt a futamot, bár nehéz évünk volt eddig, de egyúttal az egyik legjobb is a pályafutásom során, hiszen bár voltak pechesebb versenyeink, de sikerült megnyernünk a Diósgyőr Rallyt, és többször is közel jártunk a győzelemhez. Szeretnénk a záró futamon is mindent megtenni azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el” – fogalmazott Német Gábor.

Fotó: Német Motorsport

A páros ugyan „csak” a negyedik helyről várja a szezonzárót, de még a bajnoki címre is van esélye, és a dobogó bármelyik foka elérhető számára az év végi összesítésben.

„Nem számolgatunk, örülünk, hogy még van esélyünk a bajnoki címre, de ez már csak matematikai sansz, a valószínűsége csekély. Azonban nem ezzel foglalkozunk, hanem azzal, hogy ezen a futamon kihozzuk magunkból a maximumot. Azt látni kell, hogy Mixiéket ezeken a pályákon az Európa-bajnoki sztárok sem tudták megfogni tavaly, de megteszünk mindent annak érdekében, hogy felvegyük a kesztyűt” – tette hozzá Németh Gergely.

Fotó: Német Motorsport

„A pályákat alapvetően mindenki ismeri, régóta versenyzünk rajtuk oda-vissza, viszont érdekes újítás lesz, hogy több szakaszon is rendhagyó lassítókkal találkozunk majd, ahogy a Diósgyőr Rallyn. Ezek kicsit megbontják a pályák megszokott ritmusát, ütemét, de örülök annak, hogy nem a megszokott itinerekből kell versenyeznünk, szerintem akár kulcskérdés is lehet, hogy ki hogyan alkalmazkodik a kisebb-nagyobb csavarokhoz. Szeretem a Zemplént, szeretnénk jól szerepelni” – zárta gondolatait a pilóta.

A Zemplén Rallyn 165 versenykilométert kell majd teljesítenie a mezőnynek, és az elért eredmény másfélszeres szorzóval számít bele a bajnoki pontversenybe.

Friss