back to top
2024. október 26. 10:24

KezdőlapORBBeugró navigátorral, lesipuskásként várja a szezonzárót Velenczei Ádám

Beugró navigátorral, lesipuskásként várja a szezonzárót Velenczei Ádám

-

Vánsza Zsoltnak nem javasolta az orvos ezt a futamot, még nem jön meg a teljes diagnózis, így Velenczei Ádám Bán Viktorral próbálja felvenni a tempót a Zemplén Rallyn.

Matematikailag még van esély a bajnoki címre, így továbbra is ez a célja a csapatnak. Másfeles szorzóval számolják a pontokat a szezonzáró Zemplén Rally-n! 162 gyorsasági kilométer választja el az indulókat a bajnokság végétől.

„Vánsza Zsolti már korábban is fájlalta a hátát, egy héttel ezelőtt már zsibbadt a lába is.” – mondta Ádám szomorúan a barátjáról. „Az orvos nem javasolta, hogy így vágjon neki a versenynek, javítani biztos nem javítana az állapotán most egy futam. A teljes vizsgálatig nem szeretné egyikőnk sem, hogy bármi baja legyen, így sajnos ő most nem tud beülni mellém a zárófutamra. Bán Viktorral régóta jóban vagyunk, első kérésre igent mondott. Vitya nagyon rutinos navigátor, bízom benne, hogy hamar megtaláljuk a közös hangot. Természetesen Zsolti is ott lesz velünk a hétvégén, egyet kértünk tőle: ne emelgessen semmit, vigyázzon magára!”

A beugró navigátorral sincs más célja Ádámnak, mint hogy megszerezze az abszolút bajnoki címet.

„Matematikailag még lehetünk akár bajnokok is, ahhoz meg kell nyernünk a versenyt és a Power Stage-en is második helyre van szükség, Mixiéknek pedig hátrébb kell, hogy végezzenek. Természetesen ott szeretnénk menni elöl, lesipuskásként figyelni. Persze ott lesznek mások is, Német Gabiék is nagyon gyorsak, most visszajöttek erre a versenyre Hadik Bandiék is. Szeretnénk mindent megtenni a bajnoki címért, ahogy egész évben ez motivált minket.”

Fotó: Csatlós Norbi / duen.hu

Az előkészületek sem mentek zökkenőmentesen, hiszen nagyon nehéz tesztpályát találni, tesztet szervezni.

„A hivatalos teszt nagyon rossz időpontra volt szervezve, más jellegű pályán, így maradt az, hogy a Rabócsi-Ringen mentünk pár kört és a múlt héten, Tóth Tibor barátom révén Kunmadarason tudtam az autójával menni 40-50 kilométert, ami nagyon sokat számított.”

A szakaszok ismerősek a pilótának, mégis sokat foglalkozott a felkészüléssel.

„A hernádvécsei szakaszt nagyon szeretem, a mádival nem vagyok annyira kibékülve. Az egy igazi kaszkadőr pálya… Ha óvatosan próbálsz menni, kapsz 8-10 másodpercet, ha pedig erőlteted, akkor nagyon könnyű defektet kapni. Főleg így, hogy a két nap alatt ötször is menni fogunk rajta. Nagyon sok belső felvételt néztem, próbáltam megtalálni az elveszett másodperceket. Remélem sikerül kamatoztatnom a befektetett munkát.”

A Zemplén Rallynak Szerencs városa lesz a központja, itt lesznek a rajt és célceremóniák a Várban, valamint a szervizpark a régi cukorgyár területén. A Zemplénben összesen 17 gyorsasági szakasz után kiderül, kik lesznek a bajnokok, hogyan alakul a bajnoki céldobogó!

Friss