2024. április 26. 15:05

KezdőlapNE VEDD ELKárai Tamás négy autóval versenyez a hétvégén

Kárai Tamás négy autóval versenyez a hétvégén

-

A RabócsiRingen előbb a Matador Nemzetközi Rallycross Fesztiválon kezdi a hazai bajnokságot, majd a Legendák Tornáján gokarttal, driftautóval és rallycross autóval versenyez Kárai Tamás.

Talán nem meglepő, de a sűrű húsvéti programban az elsődleges a jó szereplés lesz a rallycross szezonnyitón. A cél egyértelmű:

Meg akarom védeni a bajnoki címet” – mondja Tamás a szokásos szűkszavúságával. Aki ismeri nem lepődik meg azon, hogy inkább nyomna le egymás után egy vb-Eb-ob sorozatot, minthogy interjút adjon. Persze mentségére szolgál, hogy igencsak be van táblázva mostanában.

Elsősorban munkával készülök a hétvégére” – mondja nevetve, aztán persze azt is elárulja, hogy túl van egy teszten is, és mivel egész évben folyamatosan edz, így a kondícióval sem lesz gondja ezen a hétvégén. Aztán az esélylatolgatásokban már kicsit bőbeszédűbb, de itt is a szokott racionalitásával értékel:

Mindenki aki elindul ellenfél lesz a bajnoki csatában. De majd az első versenyen látjuk meg az erőviszonyokat. Úgy tudom, hogy a technikán senki nem fejlesztett, mindenki ugyanazzal az autóval indul, mint tavaly.” 

Tavaly remekül ment Kárai Tamásnak a RabócsiRingen, a bajnokság második versenyhétvégéjén 30, az ötödiken pedig 29 pontot gyűjtött ezen a pályán, így az immár hazai pályának számító Nyirád mellett Máriapócson szerezte a legtöbb pontot.

A pályaismeret Húsvét hétfőn is jól jön majd, hiszen a Legendák Tornáján is ott lesz Kárai Tamás.

A Legendák Tornájára természetesen rögtön igent mondtam, és az az igazság, hogy erre talán még jobban készülök, mint a rallycross szezonra. Járok driftelni, és gokartozni is megyek a héten. A rallycross autóra úgy érzem nem kell készülni, a hibrid Suzuki hasonlít leginkább ahhoz amit megszoktam” – mondja, aztán gyorsan azt is elmagyarázza, hogy miért fektet ennyi energiát a felkészülésbe.

Nem akarok ismeretlen autókba ülni, úgy gondolom, hogy ha már elindulok, akkor igyekszem a lehető legjobbat nyújtani. Annak nagyon örülök, hogy lesz egy ilyen rendezvény, remélem mi is jól érezzük magunkat, és a közönség is jól szórakozik majd. Fontos, hogy az eseménnyel segítünk is, ezért is örömmel vállaltam a felkérést a versenyre.”

Persze a végén a szakmai szempontok is szóba kerültek. A 600 lóerős rallycross autó után érdekes lesz a három másik szakág versenyautójával menni.

A gokart sem lesz teljesen szokatlan, ott is hasonló készségek kellenek, nem véletlenül adja a legjobb alapokat egy versenyzői karrierhez. A drift azonban teljesen más, mindennek ellentmond amit eddig csináltam, így itt teljesen át kell állítani az agyunkat. Érdekes szakág, de őszinte leszek, én inkább maradok a rallycrossnál” – fejezte be Tamás, majd elnézést kért, hogy fel kell vennie egy munkaügyben érkező fontos telefont. Mert ahogy az elején mondta, elsősorban munkával készül a hétvégére…

A Legendák Tornájáról itt találtható még több információ, kedvezményes árú, elővételes jegyet pedig itt lehet vásárolni.

Kárai Tamás
foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Forrás:Rallycafe

Friss