2024. április 25. 06:13

KezdőlapRXBenyó vezet az első két előfutam után a RabócsiRingen

Benyó vezet az első két előfutam után a RabócsiRingen

-

Változékony időben kezdődött a hazai rallycross szezon a máriapócsi RabócsiRingen. Az első napon a két szabaedzés és az első két előfutam zajlott.

A Supercars első szabadedzésén még Benyó Máté volt a leggyorsabb, mögötte ifj. Kiss László és Kárai Tamás következett. A második edzésen aztán Kárai megmutatta, hogy mire képes, repesztett egy 43.870-es időt amivel több mint 6 tizedet vert Koncsegre és Benyóra. Az azért látszott, hogy Kárai mögött nagy csata lesz, mert Stanisewski és ifj. Kiss is 45 másodpercen belül ért körbe a Rabócsiringen.

Rabócsiring Rallycross Húsvét
fotó: Borsós László

Az első előfutam összesített legjobbja Koncseg Zoltán volt az Audi S1-gyel. Mögötte Benyó Máté és Kárai Tamás volt a további sorrend. Kárai megnyerte a futamát, de az ideje csak harmadik lett az összesítésben. Luigit kizárták ebből az előfutamból.

Rabócsiring Rallycross Húsvét
fotó: Borsós László

A második előfutamon Benyó és Luigi nyerte a versenyét, összesítésben Benyó, Luigi, Staniszewszki és Kárai volt az eredmény. Ifj. Kiss László Peugeot-ja csúnyán összetört, az éjszakát a javítással töltik.

A nap végén Benyó, Koncseg, Sztaniszewski az első három, őket Kárai, Vass Zoltán és Antal István követi.

Rabócsiring Rallycross Húsvét
fotó: Borsós László

A Super1600-ban csak Körmöczi Balázs tudott 46 másodpercen belülre kerülni, igaz Laczkó Lehel miután a leggyorsabb volt az első edzésen, nem indult a második gyakorláson. Jiri Susta csak 132 ezreddel volt lassabb Körmöczinél, a többiek viszont már több mint egy másodpercet kaptak a leggyorsabb Suzukitól.

Az első előfutamon Körmöczi és Lackó vívott nagy csatát, hét század volt köztük a különbség, természetesen mindketten megnyerték a saját futamukat. A második előfutam vizsgálat alatt van, egy komoly baleset miatt.

Rabócsiring Rallycross Húsvét
fotó: Borsós László

Az STC+2000-ben Vámosi Tibor nyerte a második edzést, de az első körben a lengyel Woloch bő két tizeddel jobbat ment nála. Az első előfutamban is Vámosi volt a leggyorsabb, Béke Attila és Gabay Zion követte őt. A második előfutam itt is vizsgálat alatt van, nincs még eredmény.

Az STC-2000-ben Roman Castoral mindkét előfutamot megnyerte és vezet, Körmöczi Gergő és Zentai Sándor követi őt.

Az STC-1600-ban ifj. Pallag-Bozsák Csaba egy első és egy második összetett hely után vezet a nap végén Kailbach Gergely és Zám Ferenc előtt.

Rabócsiring Rallycross Húsvét
fotó: Borsós László

Friss