2024. március 29. 00:00

KezdőlapRXRitmus ASE: Az álomszerű verseny egy pillanat alatt szertefoszlott

Ritmus ASE: Az álomszerű verseny egy pillanat alatt szertefoszlott

-

Bár volt része sikerben is a Ritmus Ase-Korda Racing közös Junior csapatának, azért nem lehet maradéktalanul boldog a csapatvezető Várkonyi Szabolcs – áll a csapat közleményében.

A 2022-es Magyar Országos Rallycross Bajnokság nyitófordulóját, a máriapócsi versenyt követően, hisz a két legnagyobb kategóriában induló Benyó Máté (Supercar) és Kovács Sámuel (Super1600) egyaránt műszaki hiba miatt esett el a döntőbe jutástól, illetve a további versenyzéstől.

Viszont Várkonyi Bence 2. helyezést ért el a Mazda MX5 kupában a bemutatkozó versenyén és a Korda lányok is dobogóra állhattak a Hankook Racer Cup női kategóriájában.

„Az álomszerű szezonnyitó versenyünk egy pillanat alatt szertefoszlott, amikor az elődöntő első rajtkockájából kiállni kényszerültünk egy technikai hiba miatt. Fájdalmas balszerencse volt ez számunkra, hiszen úgy gondolom, reális esélyünk lett volna egy nagyon jó eredmény elérésére! A csapat remek munkát végzett egész hétvégén, de sajnos most nem tudtuk meghálálni a szurkolóinknak a támogatásukat egy jó eredménnyel. Nem mondhatni ideális szezonkezdet mindezt, hiszen nagyon értékes pontokat vesztettünk, de ebből is fel kell állni” – értékelt kissé szomorúan Máté.

„Izgatottan vártam az első versenyhétvégét az új kategóriámban. Óriási élmény ezt az autót vezetni és versenyezni vele. Sajnos a harmadik előfutamban történt váratlan technikai hiba miatt nem tudtam folytatni a versenyt. Pedig a csapatom remekül felkészítette az autót, ráadásul rengeteg támogatást és segítséget, hasznos tanácsokat kaptam a Korda Racingtől és a Ritmus Ase-tól ezen a hétvégen. Egy pillanatra sem csüggedek, a következő versenyen M-Ringen támadunk!” – fogalmazott Sámuel.

„Úgy gondolom, hogy remekül sikerült a bemutatkozásom a Mazda MX-5 kupában. Nagyon nehéz volt a pálya, végig feszes koncentrációt igényelt, de mindennek ellenére végig tudtam egy stabil harmadik helyet autózni. A döntőben aztán még erre is rátettem, és végül második helyen futottam be. A hétvége kupán belüli legjobb köridejét is magaménak tudhatom. Az autó számomra továbbra is remek. Köszönöm szépen a rengeteg segítséget, amit egész hétvégén kaptam” – mesélte Bence.

Korda Zsófia szintén remekül kezdte az idei szezonját, mert noha a döntőhöz még hiányzott egy nagyon kicsi, egy falba csúszás ellenére is megnyerte a női kategóriát, így tett egy nagy lépést az álma, a női bajnoki címre megszerzése felé.

Zsófi 15 éves húga, Korda Réka is ott volt a mezőnyben, és újoncként nagyon szépen helyt állt, és a hétvégét sikerült megkoronáznia a női kategória harmadik helyével.

 

Várkonyi Szabolcs csapatvezető:

Igyekeznie kell a Korda Racing szerelőinek, hogy minden autó kész legyen a jövő hét végi M-Ring Kupára, ami a bajnokság 2. fordulója. Remélem, a sikerek megismétlődnek, viszont a technikai hibákat idénre magunk mögött tudtuk és csak a versenyben mutatott teljesítmény fogja befolyásolni a srácok eredményeit, nagyon várjuk a következő versenyt!

A Ritmus Ase együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss