2024. április 26. 05:22

KezdőlapRXKárai és Benyó csatázott az első napon a Rabócsiringen

Kárai és Benyó csatázott az első napon a Rabócsiringen

-

A Rallycross Ob harmadik versenyén ismét Máriapócsra utazott a mezpny a hagyományos pünkösdi versenyre. A Keviép Rallycross Fesztivál első napján az esős szabaedzések után az első két előfutamot tartották.

Öt versenyző nevezett a Supercars kategóriában. Benyó Máté komoly tervekkel érkezett a pünkösdi versenyre, és az elképzeléseinek megfelelően kezdett. Az esős szabaedzéseken is jól ment, és az első előfutamot is megnyerte. Kárai Tamás azonban a második előfutamon már remekül rajtolt. Benyó a második körben ment jokerre, Kárai azonban nem csak gyors volt, hanem okos is, a következő körben ő is teljesítette a jokert így az élen maradt és megnyerte a futamot Benyó és Koncseg előtt. Összetettben a szárazabb pályán elért jobb idő miatt Kárai vezet Benyó előtt. Koncseg a harmadik, Vass Csaba két negyedik helyével negyedik, Antal István pedig a Mitsubishivel az ötödik.

Super1600-ban is öt versenyző indult, de Kovács Sámuel az ígéretes szabadedzések után már nem állt fel az előfutamok rajtrácsára. Az első előfutamon Laczkó Lehel nyert Répási Róbert előtt. A másodikban Répási állt az élen, amikor a második körben jokerre ment. Ezzel átadta a vezetést Laczkónak, aki rögtön 43.225-ös kört futott, majd ezen is javított egy másodpercet mielőtt a jokert teljesítette. Ez elég volt ahhoz, hogy az élen maradjon és megnyerje a második előfutamot is. Vasárnapra így az összetett élén áll, Répási és a két harmadik helyet gyűjtő Császár Kornél követik őt.

Rabócsiring Ob
foto: Rabócsiring

Az SuperTouringCars+2000-ben hat autó indult, így két-két előfutam fordulót láthattak a nézők. Az elsőn Vámosi Tibor és Held Zoltán nyert, de Vámosinak volt jobb az ideje. A második előfutamon Nagy Róbert bő hat másodperces előnnyel nyert. A másik ágon Vámosi és Held egymás mögött autózott, jokerre is együtt jöttek az első körben, és ebben a sorrendben fejezték be a futamukat. Összesítésben Vámosi, Held és Nagy Róbert áll az első három helyen.

Az STC-2000-ben ifj. Ficza Ferenc az első szabadedzésen a Peugeot és a pálya kapcsolatát térképezte fel, majd a második szabadedzést és a két előfutamot is komoly előnnyel nyerte. Mögötte Köröczi Gergő kétszer második lett, Janzer György pedig a harmadik helyen ért be a Clioval, így összetettben nem kellett sokat számolgatni a sorrendhez.

Az STC-1600-ban ifj. Pallag-Bozsák Csaba vezet két előfutam után. Az elsőt nyerte, a másodikon Kailbach Gergely és Szabó Bulcsú mögött harmadik lett. Szabó két második helyével a második helyen várja a vasárnapot, Kailbach pedig egy ötödik hellyel nyitott, így a második előfutamos győzelem után a harmadik helyre lépett.

A Magyar Kupában Szabó Csanád eddig hibátlanul áll az élen. A Swift Hybrid RX Cup-ban Bartha Aurél és Vaskó Dominik nyerte a futamokat, Bartha jobb idővel vezet, de mindkettejüknek 95 pontja van. Az MX5 Kupában Lóránt Benjámin áll az élen a két előfutam után, a Hankook Racer Cupban pedig Csuti Kristóf nyerte a két előfutamot. Az Astra Kupában Panyik Dániel vezet Nagy Kamilla előtt, a juniorok közt pedig Kelő Gere Ádám kezdi az első helyről a vasárnapot.

Friss