2024. március 28. 09:39

KezdőlapRXBenyó Máté bezsebelte idei első győzelmét

Benyó Máté bezsebelte idei első győzelmét

-

Megszerezte a Supercar kategóriában idei első győzelmét Benyó Máté a Magyar Rallycross Országos Bajnokság harmadik futamán, a RabócsiRingen. A monori második helyezése után ezúttal még jobb formában volt a Korda Racing versenyzője, aki semmit sem bízott a véletlenre. 

Összességében nagyon boldog vagyok, hiszen azt gondolom, hogy erős teljesítményt tudtunk nyújtani egész hétvégén – mondta Benyó Máté. – Az autó műszaki hibáktól mentes volt, remek munkát végeztek vele a szerelőink és mérnökeink egyaránt.

A verseny elejétől kezdve tudtuk, hogy most lehet esélyünk a győzelemre, de tisztán látszott, hogy ehhez minden cseppet ki kell facsarnunk a lehetőségeinkből. Ez sikerült és elképesztően jó érzés volt ismét a dobogó legfelső fokára állni.

Az az egy dolog árnyékolta be az összképet, hogy a versenyigazgatói asztalnál kellett, hogy megszülessen a végeredmény, de úgy gondolom, hogy most győzött az igazság. Nagyon megérdemelte a csapat a győzelmet és büszke vagyok rá, hogy ezzel a győzelemmel meg tudtam hálálni a nagyszerű munkájukat. 

Annál is inkább szükség volt erre a jó eredményre, hiszen a Korda Racing meglehetősen peches versenyt teljesített, amit Benyó Máté győzelme egy kicsit feledtetni tudott.

„Ezúttal nem hátráltatta Mátét senki és semmi technikailag, és azonnal jött is az eredmények – mondta Korda Erik, a Korda Racing csapatvezetője. – Csapatkapitány módjára bizonyította, lehet rá számítani, és fantasztikus teljesítménnyel szerezte meg idén az első futamgyőzelmét, amit remélem, még sok követ majd.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss