back to top
2024. május 08. 15:41

KezdőlapRXBakkerud visszatér!

Bakkerud visszatér!

-

A Rallycros Eb regnáló bajnoka Andreas Bakkerud a következő két versenyen Höljesben és Hellben indul az EURO RX1 kategóriában.

Bakkerud tavaly szerezte meg harmadik Euro RX-bajnoki címét, ami mellett ott van a 2011-es és 2012-es Super1600-as sikere. A közbeeső szezonok során a norvég hét WRX futamgyőzelmet szerzett. Az egyéni stílusú pilóta emellett a paddock egyik legnépszerűbbje is.

Eddigi legsikeresebb szezonja három évvel ezelőtt volt, amikor egy Audi S1 ​​volánja mögött Timmy Hansennel holtversenyben végzett a világbajnokságon. Mindketten 211 ponttal fejezték be az évet, de Hansen lett a bajnok.

Bakkerud Höljesben július 2-3-án, és Hellben augusztus 13-14-én ugyanazzal az autóval indul, amellyel 2018-ban hat dobogós helyezést ért el a világbajnoki versenyeken. A csapat sem változik, a norvég az EKS színeiben versenyez majd.

Andreas Bakkerud
foto: @World / Red Bull Content Pool

Tavaly is mondtam, és még egyszer elmondom – elképzelhetetlen lett volna számomra hogy kihagyjam Höljest” – mondta a bergeni születésű versenyző. „Nemrég a barátommal, Hal Ridge-el álltam ki, hogy kommentáljuk a RallyX Nordicot, és bár ez nagy élmény volt, nehéz volt nézni, ahogy a többi srác nélkülem szórakozott a pályán!”

„Tudtam, hogy egyszerűen meg kell találnom a módját, hogy versenyezzek a „Magic Weekend”-en, és Ramuddennek, a HTB Racingnek, a #BakkerudBLUE partnereknek és az EKS-nek köszönhetően sikerült. Külön köszönetet kell mondanom régi csapattársamnak, Mattias Ekströmnek, aki személyesen rengeteg erőfeszítést tett azért, hogy mindezt összehozza” – mondta Bakkerud

„Hasonlóan, alig várom, hogy újra Hellben versenyezzek – ez egy fantasztikus pálya, amely már túl régóta hiányzik a naptárból. Nagyon izgatott vagyok, hogy újra láthatom a rajongókat, miután az elmúlt néhány nehéz év távol tartotta őket a pályáktól, és alig várom, hogy néhán remek akcióval visszafizessem nekik a támogatást!”

„Mindig is tisztában voltam vele, hogy amikor részt veszek egy sorozatban vagy eseményen, azt rendesen akarom csinálni. Az EKS-szel és az Audi S1-el kapcsolatban rögtön tudtam hogy ez így lesz – mind a csapat, mind az autó osztályúak. 2018-ban és 2019-ben versenyeztem az Audival, majd tavaly valami svéd csávó megnyerte vele a világbajnokságot, szóval ez még mindig elég erős csomag” – viccelődött a norvég.

Van egy kis befejezetlen dolgom is az S1-ben, mivel soha nem sikerült nyernem vele a Höljesben vagy a Hellben, úgyhogy remélhetőleg itt a lehetőség, hogy helyrehozzuk…” – fogalmazta meg a két hétvége célját Bakkerud.

Hiányérzetünk csak amiatt lehet, hogy ez a lehetőség nem egy hónappal korábban jött el, Nyirádon is szívesen láttuk volna. De majd jövőre…

Andreas Bakkerud
foto: fiaworldrallycross.com

Friss