2024. március 28. 13:58

KezdőlapRXA nyirádi antihős elektromosra vált

A nyirádi antihős elektromosra vált

-

Megjelent a 2022-es Rallycross RX2e bajnokság első versenyének nevezési listája. Höljesben Patrick O’Donovan is ebben a mezőnyben indul, ami a Nyirádon látott produkciója után megnyugvás lehet a két magyar indulónak, Kárai Tamásnak és Mózer Attilának, mert így ezen a versenyen nem találkozhatnak vele.

Az ifjabbik O’Donovan Nyirádon akkor lett végleg kegyvesztett a magyar szurkolók előtt, amikor az első elődöntőben előbb kilökte ifj. Kiss Lászlót, majd  amikor a már sérült autóval Kiss utolérte nekiment és kiütötte a magyar versenyző Peugeot-jának jobb hátsó kerekét. Höljesben nem kell tartaniuk tőle a magyaroknak, ugyanis O’Donovan az RX2e sorozat nevezési listájának elején szerepel. Igaz nem meglepő, hogy indul, mert tavaly negyedik lett a bajnokságban, és a 2021-es bajnok Guillaume De Ridder valamint a második Jesse Kallio távollétében jó esélye van, hogy tapasztalatát akár győzelemre váltsa.

A második évadát teljesítő elektromos utánpótlás bajnokságba jócskán érkeztek érdekes indulók. Az említett ír legény mellett lesz két hölgy is, Catie Munnings a rallyból lett ismert, de az Extrem E-ben már bizonyította, hogy az elektromos versenygépek sem idegenek számára. Most a rallycrossban is kipróbálja magát.

A másik neves hölgy résztvevő Laia Sanz lesz, akit a tereprally kedvelőinek nem kell bemutatni. 14-szeres női Triál világbajnok, rendszeres Dakar induló, most pedig a tavalyi Spa-Franchorchampsi-i debütálás után újra elindul a rallycrossban.

A listán szerepel a tavalyi bajnokság harmadik helyzettje Pablo Suarez, valamint a dobogóért nagyot harcoló, de végül ötödikként végző svéd Isak Sjökvist is. Érdemes lesz majd figyelni Nils Andersson teljesítményét, a 22 éves svédet Johan Kristoffersson látja el tanácsokkal.

Az RX2e-ben az Olsberg MSE által épített 335 lóerős 510 Nm nyomatékú versenyautókkal indulnak a résztvevők. Az 1290 kilogrammos autókat az első és hátsó tengelyen is egy-egy villanymotor mozgatja, tehát összkerékhajtásúak, igaz a két motor független egymástól. A súlyelosztás optimális, 50-50 százalék az első és hátsó tengelyen.

A höljesi rallycross RX2e nevezési listája:

00 Patrick O’DONOVAN GBR Patrick O’Donovan GBR
3 Catie MUNNINGS GBR Catie Munnings GBR
5 Pablo SUÁREZ ESP QEV Motorsport ESP
13 Viktor VRANCKX BEL Bert Vranckx BEL
14 Nils ANDERSSON SWE Kristoffersson Motorsport SWE
28 Filip THORÉN SWE QEV Motorsport ESP
44 Laia SANZ ESP Acciona Sainz XE Team ESP
77 Mark FLAHERTY GBR Mark Flaherty GBR
82 Isak SJÖKVIST SWE Isak Sjökvist SWE
97 Raul FERRE AND ACA Esport AND

 

RX2e
foto: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss