2024. április 19. 04:02

KezdőlapRXKárai Tamás Ausztriában is verhetetlen volt

Kárai Tamás Ausztriában is verhetetlen volt

-

Az ausztriai Fuglauben rendezték a hazai rallycross ob negyedik versenyét, ahol a helyszínből adódóan az osztrák és a cseh versenyzőkkel is meg kellett küzdeniük a magyar versenyzőknek.

A Supercars kategóriában Kárai Tamás már az elején megmutatta, hogy a jövő heti Eb-re is felkészült. Simán nyerte mindhárom előfutamot, majd az elődöntőjében is négy másodperces előnnyel ért célba Marek Joura és Koncseg Zoltán előtt. A másik ágon Ales Fucik nyert, Antal István második lett. Benyó Mátén viszont érezni lehetett, hogy utoljára 2019-ben egy mx-5-tel versenyzett ezen a pályán, mert az előfutamokból két második és egy hatodik hellyel jutott tovább, de az elődöntőben harmadik lett.

rallycross fuglau
foto: Petr Sulcik

A döntőben Kárai rajtolt legjobban majdnem egy másodperces előnnyel kezdte a második kört, Fucik és Joura előtt. Koncseg volt a negyedik, Benyó viszont az első körben kiesett. Fordított sorrendben mentek a versenyzők a jokerre, közben Kárai lassan növelte előnyét az élen. Az ötödik körben jokerezett, Fucik viszont kint maradt, igaz nem is volt más választása. Kárai azonban nem hibázott, magabiztosan nyerte a döntőt is.

rallycross fuglau
foto: Petr Sulcik

A Super-1600-ban a kvalifikációkon megszületett a meglepetés. Wieszt Jankó a dobogót célozta, de egy verseny előtti motorcsere után előbb második, aztán két első hellyel elsőként jutott a döntőbe a cseh Ratajsky és Laczkó Lehel előtt. Kovács Sámuel és Répási Róbert követte őket, és Császár Kornél is döntőzhetett. A legfontosabb futamon azonban fordult a sorrend, Ratajsky lett az első a Fabiával, mögötte Laczkó lett a második az Astrával, Wieszt pedig egy defekt miatt lelassult és harmadik a Suzukival, ezzel is teljesített a célját, felállhatott a dobogó harmadik fokára.

rallycross fuglau
foto: Petr Sulcik

A nagy túraautók között Gabay Zion volt a legjobb a kvalifikációk után, két első és egy mésodik helyével megelőzte a kicsit döcögősen kezdő Vámosi Tibort. Scahdenhofer volt a harmadik, Nagy Róbert a negyedik. A döntőben viszont Vámosi nyert, ezzel ő gyűjtötte a legtöbb pontot a hétvégén. Gabay lett a második, Schadenhofer a harmadik.

STC-2000-ben Ficza Ferencz teljesítette azt amiért ide utazott, a döntőben megverte Roman Castoralt! A kvalifikációk során kétszer második lett, aztán a harmadik előfutamot már megnyerte. Az elődöntőjüket mindketten hozták, azonban Fecó ideje jobb volt, így a pole-ból indult a döntőben, ahol majdnem négy másodperces előnnyel nyert.

STC-1600-ban cseh győzelem született, Radek Dvorak verhetetlen volt ezen a hétvégén. Második és ezzel legjobb magyar lett Pallag-Bozsák Csaba, a harmadik helyet pedig az osztrák Lukas Dirnberger szerezte meg.

rallycross fuglau
foto: Petr Sulcik

A Magyar Kupa -1400 négy pilótája közül Szabó Csanád volt a leggyorsabb a döntőben. A kvalifikációk után második volt, így 23 pontot vitt haza Ausztriából míg a második Kenesi Gábor 21 pontot szerzett. Doky lett a harmadik Perendy Péter a negyedik. A -1600-as mezőnyben egyel többen, öten utaztak el Fuglauba. Végh Tamás nyert Karalyos Marcell és PATU előtt.

A Mazda MX-5-tel versenyző pilóták közt Lóránt Benjámin volt a legjobb, a 24 pontot a kavlifikációk utáni első hely és a döntő elsőség adta. Néveri Konrád lett a második, Herczeg Tamás a harmadik.

A Hankook Racer Cup mezőnyében Csuti Kristóf vitte el a maximálisan gyűjthető 30 pontot, Papp Szebasztián lett a második, Papp Krisztofer a harmadik.

Az Astra Kupában az EAK M-Sport versenyzője Panyik Dániel Patrik lett a győztes. Pontot csak az első előfutamban veszített, ahol második lett, utána minden futamon őt intette le elsőként a kockás zászló.

A Junior Kupában Kelő Gere Ádám hibátlan teljesítménnyel lett első, a kvalifikációkat és a döntőt is megnyerte.

rallycross fuglau
foto: Petr Sulcik

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss