2024. április 26. 19:09

KezdőlapRXBenyó Máténak nem sikerült jól az ausztriai hétvége

Benyó Máténak nem sikerült jól az ausztriai hétvége

-

Összesen 20 bajnoki pontot szerzett Fuglauban Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője nem találta a ritmust, technikai problémája is adódott, ezért a döntőben már nem is jutott túl az első körön.

Pedig az előfutamok után nem volt jele annak, hogy nagy a baj. Máté két második hellyel kezdett, majd a harmadik előfutamban hatodik lett, de így is másodikként jutott az elődöntőbe. A saját futamában azonban már csak harmadik lett, így épphogy döntőbe jutott. A záró futam azonban számára nem tartott sokáig, egy műszaki hiba miatt az első körben ki kellett állnia.

„Ez sajnos egy tipikusan olyan hétvége volt számunkra amiből le kell vonni a tanulságokat és tovább kell lépni. Nem lehetek elégedett a teljesítményemmel, nehezen találtam a ritmust a hétvégen, éreztem magamon a mentális fáradtságot amit az elmúlt hetek, hónapok során cipeltem magammal és sajnos ez hatással lehetett most a teljesítményemre is. Az elődöntőben éreztem azt leginkább, hogy össze tudtam magamban annyira rakni a pályát, hogy harcolhatunk akár a győzelemért is, de sajnos egy ugratás következtében olyan károkat szenvedett az autó, hogy a döntőben csak pálcát dönteni álltam fel a rajtrácsra és gyakorlatilag már a rajtrácson fel kellett adnom a versenyt. A csapat minden tőle telhetőt megtett, hogy javítsa a károkat, de sajnos szerkezetileg olyan problémák léptek fel, amit már nem lehetett két futam között érdemben orvosolni. Elnézést kérek a csapattól és tőletek, szurkolóktól is, hogy most nem tudtam jó eredménnyel meghálálni a támogatásotokat. Most elvonulok picit pihenni és ismét összerakom magam a következő versenyre” – írta Máté a közösségi oldalán.

A bajnokságban Benyó Máté eddig második volt, 15 ponttal Kárai Tamás mögött és ugyanannyi pontja volt, mint Koncseg Zoltánnak. Kárai a fuglaui győzelemmel 25 pontra növelte az előnyét Benyó előtt, Koncseg viszont 19 pontot szerzett, ezzel 1 pont különbséggel harmadik Benyó mögött.

rallycross fuglau
foto: Petr Sulcik

Friss