2024. március 29. 11:32

KezdőlapRXA „Vörös katlanban” javítana a Korda Racing

A „Vörös katlanban” javítana a Korda Racing

-

Noha a legutóbbi, az ausztriai Fuglauban rendezett bajnoki hétvége finoman sem sikerült jól a Korda Racing számára, máris itt a javítási lehetőség, hiszen folytatódik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, mégpedig a csapattagok által nagyon szeretett Nyirádon. A „Vörös katlan”, ahogy mindenki hívja, nem lesz idegen senkinek, hiszen tavaly nagyon jól szerepeltek itt a versenyzők, ráadásul idén már teszteltek is a legendás pályán. Eljön tehát hétvégén az idő, hogy a Korda Racing név megint szép lesz, méltó régi híréhez…

 

A Korda Racing versenyzői nagy reményekkel érkeznek meg az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokság ötödik versenyének helyszínére, Nyirádra. A csapat nagyon elszánt, ugyanis a legutóbbi versenyhétvége az ausztriai Fuglauban igencsak balszerencsésre sikerült. Mindenki fogadkozik, hogy ezúttal kiküszöböli a csorbát. A Supercarban idén már versenyt nyerő, több alkalommal dobogóra álló Benyó Máté Ford Focusa a gazdájával együtt harcra kész, és a fiatalember minimális célja, hogy megismételje a tavalyi második helyét. De természetesen a győzelem a célja, ugyanis nem mondott le az abszolút bajnoki cím megszerzéséről.

 

Felkészülten és nagy izgalmakkal várom a nyirádi versenyt. A tavaly év végén itt biztosítottuk be a bajnoki második helyet és megmutattuk, hogy a tempónk megvan a pályán. Remélem, hogy szerencse ismét mellénk áll és jó eredménnyel tudom meghálálni a csapatnak és a szurkolóknak a támogatást. A csapat remek munkájának hála az autó tökéletes állapotban érkezik a hétvégére, és bízom benne, hogy partner lesz a győzelem elérésében” – fogalmazott Máté.

 

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló Kovács Sámuel volt talán az egyetlen, aki jó emlékekkel hagyta el az osztrák pályát, hiszen végig remekül vezetett, és végül a negyedik helyen végzett. A fiatal pilóta szeretne előre lépni Nyirádon, ahol mindenképpen dobogóra állna.

 

Nagyon izgatott vagyok a nyirádi hétvége miatt. Voltunk tesztelni a pályán, és jónak tűnt a tempónk. Az autót is sikerült jól beállítani a csapatnak köszönhetően, kitűnő állapotban van. Erre a versenyre is erős mezőny gyűlt össze, ennek ellenére szeretnék felállni a dobogó valamelyik fokára – közölte Sámuel.

 

A Hankook Racer Cup mezőnyében induló Bagaméri Bálint, Korda Zsófia és Réka szintén nagy izgalommal várja a nyirádi bajnoki fordulót, mert szeretnék kiküszöbölni a csorbát az ausztriai hétvégén történtek miatt. A Mazda MX-5 Kupában induló Várkonyi Bence szintén bizakodó a többiekhez hasonlóan.

 

Nagyon vártam a nyirádi hétvégét, ez az egyik kedvenc pályám. Szeretnék a hétvégén minél jobban teljesíteni, a női viadalt megnyerni, és a fő versenyben akár döntőbe kerülni – mondta Zsófi.

 

A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, hogy még egyszer ilyen balszerencsések nem lehetnek, és a befektetett kemény munka már Nyirádon eredményre vezet majd.

 

„Bízom abban, hogy Fuglauban le is zártuk a csapat peches időszakát. Nyirádot mindannyian szeretjük, tavaly sikeresek voltunk ezen a legendás pályán. Máté akár a dobogó első fokára is odaérhet, csak ne legyen technikai gondja. Úgy látom rajta, sikerült kipihennie magát, éhes a sikerre. Sami egészen parádésan vezetett Ausztriában, ha most is képes lesz hasonlóra, akkor ott lesz a dobogón. A többiek szintén nagyon elszántak, és biztos vagyok abban, hogy kihozzák magukból a maximumot. Nem szeretnénk győzelem nélkül távozni Nyirádról” – jelentette ki Korda Erik.

 

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss