2024. április 19. 09:36

KezdőlapRXBenyó Máté nagyon belekezdett Greinbachban

Benyó Máté nagyon belekezdett Greinbachban

-

Két előfutamból kettőt nyert Benyó Máté és az élen várja a vasárnapi napot a Rallycross ob hatodik versenyhétvégéjén Greinbachban.

Nem hiába reménykedett jó hétvégében Benyó Máté, a Fordnak is és neki is nagyon fekszik az osztrák pálya. Már az edzésen gyorsabb volt 45 ezredmásodperccel a legjobb Audinál, amit meglepetésre nem Kárai Tamás hanem Koncseg Zoltán vezetett. Az esős első előfutamban Benyó hat másodperccel volt jobb Kárainál, igaz a listavezető az első kanyarban a kavicsra csúszva veszített sokat. A másik versenyen pedig Höller némi meglepetésre megelőzte Koncseget aki szintén szélesre csúszott az első kanyarban.

Kárai
foto: Kotán Kristóf

A második előfutamon ismét Benyó volt a leggyorsabb, Antal István lett a második, majd Koncseg, Höller és Kárai volt a további sorrend. A két futam összesítését természetesen Benyó Máté vezeti. A keresztbe verések miatt Kárai a második, Koncseg a harmadik.

SC Greinbach
foto: Kotán Kristóf

A Super-1600-ban Laczkó Lehel jó úton van a bajnoki cím felé. Kettőből kettőt nyert, mögötte Dominik Senegacnik lett a második mindkét kvalifikációs futamon. Répási Róbert a harmadik szintén két harmadik hellyel és hogy a sorminta ne szakadjon meg, Kovács Sámuel a negyedik, persze, hogy két negyedik hellyel.

Laczkó
foto: Kotán Kristóf

A nagy túraautók között már zajlottak az események. Két kvalifikáció után az osztrák Kellner vezet, egyszer nyert a Renault Megane-nal egyszer pedig negyedik lett. A második előfutamot Vámosi Tibor nyerte, de elsőre csak hatodik lett, így a második helyen várja a vasárnapot. Harmadik Woldrich, a negyedik Schadenhofer. Held Zoltán az ötödik, Gabay Zion a nyolcadik, Nagy Róbert pedig csak a tizedik, neki ki kell találni valamit a második napra.

STC-1600
foto: Kotán Kristóf

A Ficza – Castoral csata eddig döntetlen az STC-2000-ben. Ficza elsőre nyert, másodikra harmadik lett, összesítésben pedig vezet. Castoral viszont mindkétszer második lett, de csak haramadik az összesítésben. Könnyű kiszámolni, hogy akkor volt valaki, aki jól ment az első futamban, a másodikban pedig nyert. Keke Platzer volt az, az osztrák meglepte az egymással csatázó két nagyágyút. Azért a második kvalifikáción is Ficzáé volt a leggyorsabb kör, ami mindenképp bíztató.

Ficza
foto: Kotán Kristóf

STC-1600-ban Szabó Bulcsú a legjobb magyar, ő második, miután elsőre nyert, másodszor második lett. Nedecki László ötödik, Végh Tamás a hatodik, Kailbach Gergely a kilencedik.

A Magyar Kupában Újházi Tamás vezet Szabó Csanád és Kenesi Gábor előtt. Az MX5 mezőnyben Várkonyi Bence áll az élen,  A Hankook Suzukik közt Csuti Kristóf két győzelemmel vezet. Az Astra Kupában Panyik Dániel nyert kettőt, a junioroknál pedig Gonda Ákos az első.

Astra Kupa
foto: Kotán Kristóf

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss