2024. április 20. 09:53

KezdőlapRXKárai Tamás visszavágott vasárnap - bajnoki címet ért a győzelem Greinbachban

Kárai Tamás visszavágott vasárnap – bajnoki címet ért a győzelem Greinbachban

-

A Rallycross ob vasárnapi versenynapján Greinbachban Kárai Tamás megnyerte a harmadik kavlifikációs futamot és a döntőt is. A győzelemmel behoztatalan lett az előnye a bajnokságban, így 2022-ben is övé a magyar bajnoki cím.

A döntőt vasárnap rendezik meg – mondta Kárai Tamás szombat este amikor még a második helyen állt az esős pályán remekül versenyző, Greinbachot egyébként is nagyon kedvelő Benyó Máté mögött. Vasárnapra pedig az Audi is összeállt, Kárai is felpörgött. A harmadik kvalifikációs futamon három osztrák versenyzővel került össze, és nem adott esélyt nekik, remek köridőkkel nyert. A másik ágon Benyó egy jó rajt után legyőzte Koncseget, Antalt és Höllert, de az ideje rosszabb volt Kárainál, így második lett az összesítésben.

A döntőben a két rivális indult az első sorból de Kárai gyorsabb volt nála. Benyó Máté még megpróbálkozott egy utolsó előtti körös jokerrel, Kárai azonban remek kört ment ez alatt és az utolsó körben a jokere is jobb volt Benyóénál, igaz csak egyetlen századdal. Összességében 670 ezredmásodperrccel nyert Kárai. A bajnokságban ez 23 pontot ért, míg Benyó 21-et szerzett. Kárai Tamásnak így 151 pontja van, Benyó Máténak 119. Két futamot kell mínuszolni, ezzel Kárai előnye akkor sem behozható, ha nem áll rajthoz az utolsó két versenyen. Kárai Tamás 2022-ben is Rallycross országos bajnok!

Kárai Greinbach
foto: Kotán Kristóf

A döntő száraz körülmények között zajlott és az 1. kockából várhattam a rajtot. A rajtunk jól sikerült de nem tudtunk elfordulni elsőként az első kanyarban. Utánna próbáltam nyomás alá helyezni Kárai Tomit, de rutinosan védekezett és nagyon szoros csatában ugyan, de ő nyert! Gratulálok neki és az egész csapatának! Úgy gondolom, hogy csalódottak igen, de elégedetlenek nem lehetünk mi sem! Hibátlanul dolgozott egész hétvégén mögöttem a csapat és szívvel-lélekkel mindent kifacsartunk a lehetőségeinkből” – nyilatkozta Benyó Máté.

A Super-1600-ban Lackó Lehel a győzelemért és a bajnoki címért autózott, de a zárónap nem úgy alakult, ahogy tervezte. A reggeli kvalifikáción csak második lett Senegacnik mögött de így is első helyen végzett a három kvalifikáció összesítésében. A döntőben viszont nem jött ki neki a lépés, a rajtnál kilökték és az ütközés miatt a jobb hátsó gátló is megsérült így nem tudott felzárkózni és ötödik helyen ért célba. Senegacnik nyert, Gergely Róbert lett a második, Répási Róbert a harmadik.

Laczkó Lehel
foto: Kotán Kristóf

A nagy túraautóknál folytatódott az adok kapok. Gabay Zion szárnyakat kapott, az utolsó előfutamban, harmadik lett Held és Vámosi mögött, de így is övé volt az összesített első hely. Az elődöntőt megnyerte Held és Nagy előtt, a másik ágon pedig Vámosi porolta el a házigazdák négy versenyzőjét. A döntőben Gabay nyert Kellner és Schadenhofer előtt, és ezzel ő szerezte a legtöbb pontot a hétvégén.

STC2000
foto: Kotán Kristóf

STC-2000-ben Ficza megint legyőzte Roman Castoralt, és bebizonyította, hogy év elején nem a levegőbe beszélt. Másodszor csapott össze a verhetetlennek hitt cseh versenyzővel és vasárnap a kvalifikáción és a döntőben is nyert. Ha telhetetlenek lennénk csak annyit kérnénk, hogy Fecó, most már tessék itthon is nyerni, ne csak Ausztriában.

Castoal-Ficza
foto: Kotán Kristóf

A kis túraautók között osztrák siker született, Dominik Rath nyert Kailbach Gergely és Szabó Bulcsú előtt.

A Magyar Kupa négy versenyzője közül Kenesi Gábor volt a leggyorsabb. Az MX5 Kupában Lóránt Benjámin legyőzte Néveri Konrádot és Várkonyi Bencét. A vasaló Swiftek közt Csuti Kristóf nyert. A legjobb Astra Kupa versenyző Stadler Mihály volt, a leggyorsabb junior pedig Kelő Gere Ádám.

foto: Kotán Kristóf

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss