2024. április 19. 11:35

KezdőlapRXKristofferson nyerte az első versenyt Rigában

Kristofferson nyerte az első versenyt Rigában

-

A World RX rigai hétvégéjén a World RX-ben dupla futamot rendeznek, a szombati versenyt Johann Kristoffersson nyerte a Hansen testvérek előtt. Euro RX1-ben a két előfutam után Enzo Ide vezet, Kárai Tamás a kilencedik.

Úgy tűnt, hogy sima Kristoffersson győzelem lesz. A címvédő megnyerte a superpole-t, majd a Heat1-ben is ő volt a leggyorsabb. A Heat2-ben azonban Niclas Grönholm és Timmy Hansen is megelőzte Kristofferssont, a másik ágon pedig Kevin Hansen aratott sima győzelmet. A progression race szintén Kevin Hansené volt, majd jöttek az elődöntők. Az elsőn a fiatalabb Hansen nyert Veiby és Münnich előtt, Grönholm viszont két kör után kiesett. A másik ágon Kristoffersson és Timmy Hansen küzdött, de a Volkswagen több mint 3 másodperccel előbb ért át a célvonalon mint a Peugeot.

A döntőbe mindhárom Volkswagen bejutott a két Hansen mellett. Kristoffersson a Peugeot-k szendvicséből rajtolt, de innen is nyerni tudott, mögötte Kevin Hansen lett a második, Timmy a harmadik. Veiby és Bergström volt a további sorrend. Ezzel Rigában szombaton Kristoffersson 20 bajnoki pontot gyűjtött, Kevin Hansen 16-ot, Timmy 13-at. A bajnokságban a címvédő előnye 11 pontra nőtt Timmy Hansen előtt, Kevin Hansen és Veiby egyaránt 15 pontos hátrányban van.

RX Riga
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az Euro RX1-ben egy futamot rendeznek a hétvégén, ezért szombatra csak a két előfutam maradt. Az elsőn meglepetésre Enzo Ide nyert Sondre Evjen és Janis Baumanis előtt. Mikko Ikonen lett a negyedik, Anton Marklund pedig csak ötödik. Kárai Tamás úgy lett nyolcadik, hogy a futamában Baumanis mögött másodikként ért célba. Velük együtt indult Mózer Attila is, de nem jött ki neki a lépés, a futamban ötödik lett, összesítésben pedig a 13.

A második előfutamban már Marklund nyert Baumanis és Ide előtt. Kárai ismételt, saját futamában megint második lett, de ezúttal Svardal mögött, összesítésben is nyolcadik helyen végzett. Mózer kiesett, a rajt után a többiek kakaskodtak és Evjen Audija eltalálta a Fiestát ami annyira megsérült, hogy Mózer nem tudta folytatni.

Két előfutam után Enzo Ide vezet, Marklund és Baumanis előtt. Kárai a kilencedik, Mózer sajnos elég reménytelen helyzetben van a 13. helyen. Vasárnap még egy előfutamot rendeznek a kategóriában.

Az RX2e-ben két előfutam után Isak Sjökvist az első.

RX Riga
foto: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss