2024. április 27. 02:07

KezdőlapRXMegint nem bírtak Kristofferssonnal, Kárainak ismét csak egy kevés hiányzott

Megint nem bírtak Kristofferssonnal, Kárainak ismét csak egy kevés hiányzott

-

Kettőből kettő Johan Kristoffersson lettországi mérlege. A címvédő Rigában a rallycross vb második napján is nyert. Az Euro RX1-ben Sondre Evjen állt a dobogó tetején, Kárai Tamás hajszállal maradt le a döntőről és hatodik lett.

Superpole, Heat1 sima Kristoffersson győzelem. A dejavu érzés akkor lett igazán erős, amikor a második előfutam a szombathoz hasonlóan most sem alakult jól a Volkswagen élversenyzőjének. Timmy Hansen megelőzte őt. Az elődöntőkben Kristoffersson és Niclas Grönholm nyert, hansenék a másodikak lettek a két ágon.

A döntőben Grönholm mellől rajtolt a Volkswagen. Végül Kristoffersson nyert, Kevin Hansen és Veiby előtt. Timmy Hansen lett a negyedik, de kapott egy figyelmeztetést, Niclas Grönholm pedig ötödikként végzett. A bajnokságban már 19 pont a címvédő előnye, a Hansen testvérek pedig 41 ponttal holtverenyben állnak a második és harmadik helyen.

Kárai Riga Rallycross
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az Euro RX1-ben a harmadik előfutamot Marklund nyerte Evjen és Svardal előtt. Kárai Tamás a nyolcadik lett, Mózer Attila a 12. Az elődöntőben Kárai nehéz csoportba került. marklundot és Idét nem tudta megverni, harmadikként végzett és csak hajszálllal maradt lée a döntőről. A másik ágon Evjen nyert Svardal előtt és Mikko Ikonen lett a harmadik, de ő jutott a döntőbe, Kárai megint hatodik lett a versenyen.

A döntőben némi meglepetésre Evjen legyőzte Marklundot, 417 ezreddel előbb szelte át a célvonalat. Enzo Ide lett a harmadik. Mivel Baumanis csak kilencedik lett, Marklund így is növelte az előnyét, most 68 pontja van, Baumanisnak pedig 42. Kárai Tamás Norvégia után Lettországban is 10 pontot szerzett, hetedik helyen áll a pontversenyben. Mózer Attila három ponttal jön haza Rigából.

Az RX2e-ben Patrick O’Donovan nyert Isak Sjökvist előtt.

Riga Rallycross
foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss