2024. április 17. 00:56

KezdőlapRXTeltház lesz Nyirádon

Teltház lesz Nyirádon

-

A szeptember 23-25. között Nyirádon rendezett Rallyross ob futamra egy héttel a nevezési zárlat előtt le kellett zárni a nevezéseket, mert betelt a létszám.

143 induló, ennyien már ott lesznek Nyirádon szeptember végén, és ennyi a maximális nevezők száma. Egy héttel a nevezési zárlat előtt betelt a lista, szeptember 9-én le kellett zárni a nevezéseket.

A 2022-es CEZ Bajnokság, a magyar Rallycross Országos Bajnokság és az Osztrák Bajnokság futama lesz Nyirádon, ezért is a nagy érdeklődés. No meg a pálya miatt, hiszen vannak olyanok is, akik erre a versenyre készültek egész évben. Ilyen Kotán Péter is, ő év eleje óta készül rá, hogy Nyirádon elindul az Escorttal. A már bajnok Kárai Tamás sem hagyja ki a versenyt (hogy is hagyná!), és a bajnokság nyolcadik futamán ott lesz Benyó Máté, Koncseg Zoltán, Antal István is. A külföldiek közül Ales Ficuk, Tristan Ekker, Zbigniew Staniszewski is nevezett, összesen 13 Supercar lesz a pályán. 

ERX Nyirád
foto: STom

S1600-ban is jönnek tízen, Laczkó Lehel, Répási Róbert, Kovács Sámuel, Szelei Krisztián megküzdhet a külföldiekkel. Jiri Susta és Dominik Senegacnik is nevezett a versenyre. STC+2000-ben is nagy csaták várhatóak, a magyarok végre hazai pályán mutathatják meg a külföldi kihívóknak.

Az STC-2000-ben végre itthon is összecsap Ficza és Castoral, ha Ficza megint megveri a csehet, akkor nagy üdvrivalgás várható a nézőtérről! Persze Janzer, és a két Szelei is rajthoz állnak. STC-1600-ban rengeteg induló lesz, már szeptember elején 25-en voltak a táblázaton.

Ficza Fuglau
foto: EAK M-Sport

A program háromnapos lesz, pénteken délben nyit a depó, délután az adminisztratív teendőket végzik az indulók. Szeptember 24-én szombaton 8:00-kor az első szabadedzéssel népesül be a Vörös Katlan. Délután két kvalifikációs futamot rendeznek. Vasárnap a harmadik kvalifikáció, majd a hatkörös elődöntők és 14:30-tól a döntők következnek. A napot a tervek szerint 17:00-tól zárja a díjkiosztó.

A jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni:

Szombat: gyerek: 1500,- / felnőtt: 3000,-
Vasárnap: gyerek: 2500,- / felnőtt: 4500,-
Hétvége: gyerek: 3500,- / felnőtt: 7000,-
(Parkolással együtt)
A gyerek jegy 6-14 éves korig vásárolható, 6 éves kor alatt ingyenes az esemény. A nyirádi lakosok 50 százalék kedvezményt kapnak.

ERX Nyirád
foto: @WORLD

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss